Kampány után

2009. március 7., szombat, Kovakő - diákmelléklet
Valószínűleg minden sepsiszentgyörgyi ember számára ismert esemény a november 30-i parlamenti választás. Ha nem, akkor pörgessük csak vissza egy kicsit az eseményeket, s mindjárt eszünkbe is jut egy-két jóképű fiatalember vagy nőszemély, aki néhány hétig ékesítette városunk külsejét különféle portréival.

Ők lennének a mi szeretett képviselőink, akik azóta is fáradoznak, hogy jobb körülményeket teremtsenek itt, Sepsiszentgyörgyön és környékén. Pedig olyan szépen mosolyogtak a járókelőkre nap mint nap az oszlopokról, hirdetőtáblákról, esetleg még — törvényt sértve — a kerítésekről is. Na de ne siránkozzunk, hiszen annak semmi értelme. Inkább gondoljunk csak bele, hogy milyen komoly munka kellett ahhoz, hogy azt az egész plakátrakományt megfelelő helyre ragasszák, és azt a több tízezer szórólapot megfelelő kézbe juttassák.

Belegondolni is rémes. Na de sebaj, hiszen legalább nem volt olyan nagy sor a munkaügyi hivatal előtt. Bár csak így lett volna, de sajnos, egy kampány sem tudta megoldani a munkanélküliség problémáját Sepsiszentgyörgyön, hiszen a diákság hamarabb kopogott be a kampányirodák ajtain. Lenyúlták a lehetőséget a munkanélküliek elől. Nem számított az sem, hogy kiskorú vagy sem, elengedték-e otthonról vagy sem, csak vidd a cuccot, és végezd a dolgod, a többit majd kampány után. Ez volt a mottó, és szinte mindenkinek kampány utánra ígérték a fizetséget.

A kérdés az, hogy a politikusoknak mit jelent a ,,kampány után". Nem lehet tudni. De fő az, hogy a diákok azóta sem látták a pénzt, sem hírét, sem szagát, pedig lassan már eltelt három hónap. Ideje lenne lassan, de biztosan legalább Szent György-napok környékén kifizetni az embereket, hogy akkor legyen egy kis zsebpénzük a kis nebulóknak, ha máskor ez amúgy sem adatik meg nekik.

De egy biztos: ,,Együtt, tovább" várakoznak csendben, türelmesen egy ideig, s ha mindez nem használ, akkor valószínű, hogy kivonulnak majd a prefektúra elé, akkor biztosan észreveszi őket valaki, mert ez a szokás mostanában, nem?

Pakot Áron

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Köszönet a nőknek

A március nyolcadika már több mint egy évszázada minden kontinensen egyaránt a nőké, a lányoké, az anyukáké és a nagymamáké. Az eredete ma már halványuló emlék, feltehetőleg a negatív események nyomán. Amikor 1908-ban New York különböző varrodáiban fellázadt több mint 40 000 nő, és harcolt az emberségesebb bánásmódért, akkor nyilvánították ezt a napot hivatalosan a nők napjává.
2009-03-07: Kovakő - diákmelléklet - x:

Mi daráljuk-e a húst, vagy bennünket darálnak?

Kiderült, hogy ami nem ízlik a diáknak, az csemege a tanárnak. Vagyis a diák válogat? Finnyás? Kényes? Ragaszkodik anya főztjéhez? Vagy a tanár éhesebb? Jobban ízlik neki a készen kapott ebéd? Valami bűzlik Dániában. De mi romlott el?