Nőnapi Házasságtörő Nők Klubja

2009. március 10., kedd, Magazin
A moszkvai Nőnapi Házasságtörő Nők Klubjának tagjai minden év március 8-án, de csakis ezen a napon idegen urakkal találkoznak, és legtöbbször fel is szarvazzák férjeiket, de állítják, hogy ezt éppen családjuk érdekében teszik.

A klub véletlenül jött létre. Lena, az egyik alapító férje közölte, hogy a nőnapot édesanyjánál tölti. Veszekedés tört ki, a férj elutazott, s a sértett asszony barátnője javasolta: menjen el valahová egy vidékről néhány napra érkezett kollégával. A találkozó másnap reggel ért véget, s addigra Lena mérge elszállt. Ez adta az ötletet, hogy március 8-án — amelyet a klubtagok a Férfiúi Képmutatás Napjának neveznek — mindig legyen kéznél szükség esetére egy férfi, aki kész megszépíteni egy hölgy magányát. Lena elmondta ötletét barátnőjének, s a mozgalom beindult. A mintegy kétszáz tag mindegyike tud egy-két vállalkozó kedvű férfit — rokont, barátot, szomszédot, kollégát, esetleg volt férjet —, és ezek egyikének telefonszámát adja meg klubtársának, akitől cserébe egy másik telefonszámot kap. A klub nyilvántartást vezet, hogy ugyanaz a pár kétszer ne találkozzon. A randi lutri, mert kizárólag a férfi korát és magasságát szabad megadni. A körbe bekerülő urak többnyire maradnak, kivéve, ha megnősülnek. Az egyik klubtag elmondta: a nőnapi randevúk nem mindig végződnek az ágyban, s a legtöbb hölgy az év ezen egyetlen napjától eltekintve férjét szerető, ideális feleség, akinek az idegen udvarlásától megerősödő önbizalma elegendő az év többi 364 napjára. A klub kötetlenül működik, de van felvételi teszt, amelyet egy tag — a pszichológia doktora — állított össze.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-10: Magazin - x:

Egy öreg huszár kérelmes levele 1838-ból - Józsa Lajos

A sepsiszentgyörgyi Szabó Céh 1836-ban kiadott kiváltságlevele megtiltotta a kontárok árusítási jogát a sepsiszentgyörgyi piacon. Karátson Péter öreg huszár mindennapi kenyerét zeke és harisnya készítésével kereste.
2009-03-10: Magazin - x:

Eredeti helyére került a fáraószobor

III. Amenhotep fáraó vöröskvarcit szobra sok évszázad után került vissza egy nemzetközi csoport fáradozásának köszönhetően eredeti helyére. III. Amenhotep (Nebmaatré; Kr. e. 1386—1349) az újbirodalmi XVIII. dinasztia egyik legjelentősebb fáraója, Tutanhamon nagyapja volt. Harminchat éven át tartó uralkodása alatt a birodalomban béke és bőség honolt, virágzott a kereskedelem és a kultúra.