Elhalálozás

2009. március 11., szerda, Elhalálozás
Elhalálozás

Szívünk mély fájdalmával tudatjuk, hogy a szeretett gyermek, unoka, az árkosi

ERŐS IVETT

életének 16. hónapjában hosszú betegség után visszaadta lelkét Teremtőjének.

Temetése március 12-én 15 órától lesz a családi háztól az árkosi temetőben.

A gyászoló család

4218318

Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk, hogy a drága jó gyermek, férj, édesapa, sógor, közeli és távoli rokon, barát és jó szomszéd, a vargyasi

ifj. SÁNTA ANDRÁS

életének 44., házasságának 15. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Temetése 2009. március 12-én 13 órakor lesz a vargyasi családi háztól a helyi temetőben.

A gyászoló család

P.

Köszönetnyilvánítás

Köszönetet mondunk mindazoknak, akik RÉMÁN KÁROLY temetésén részt vettek, sírjára virágot helyeztek, fájdalmunkban osztoztak.

A gyászoló család

2454

Megemlékezés

Fájó szívvel emlékezünk ŢINTOIU ZOLTÁNRA tragikus halálának első évfordulóján. Emléke legyen áldott, pihenése csendes.

A gyászoló család

2459

Az idő telik, feledni nem tudunk, bánatos lelkünkkel mindig rád gondolunk. Fájó szívvel emlékezünk SZÉKELY ÁGNESRE halálának hetedik évfordulóján. Nyugalma legyen csendes, emléke áldott.

Szerettei

4218315

Kegyelettel emlékezünk a kovásznai KOZMA DOMOKOSRA halálának negyedik évfordulóján.

A Veres család

4218320

Fájó szívvel emlékezünk FAZAKAS ISTVÁNRA (Öcsire) halálának ötödik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, emléke áldott.

Édesanyja és testvére

4218243

Hat hete veszítettük el a drága édesanyát és nagymamát, az illyefalvi KOVÁCS MARGITOT. Pihenése legyen csendes.

Szerettei

4218281

Valaki végleg elmehet, de ha szeretettel őrizzük emlékét, velünk lesz mindig, lelke szabadon száll, vár a túlsó parton, hol nincsen határ. Fájó szívvel emlékezünk szeretett édesapánkra, AMBRUS GYÁRFÁSRA halálának tizedik évfordulóján. Pihenése legyen csendes, álma békés, emléke nagyon áldott.

Szerettei

4218290

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-03-11: Mi, hol, mikor? - x:

Mi, hol, mikor

Színház
A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház pénztára mától a Reflex Fesztivál végéig hétköznap 11―14 és 17―19, szombaton 11―13 óráig tart nyitva. A fesztiválra bérletet 170 és 130 lejért, jegyet péntektől 40 és 20 lej közötti áron lehet váltani. A szervezőiroda felhívja mindazok figyelmét, akik bérletet jegyeztettek elő, hogy legkésőbb csütörtökig vegyék ki, mert azon túl a nagy érdeklődés miatt nem áll módjukban a helyeket fenntartani. E-mail: office@tamasitheatre.ro, honlap: http://www.tamasitheatre.ro/.
2009-03-11: Magazin - x:

Százéves a koronaőr-díszegyenruha

Valóban meglepő, hogy változásokkal teli korunkban száz esztendőt aktívan megérjen egy ruházat, és nem gondol senki annak átalakítására, ,,ráncfelvarrására". De hát miért is tennénk? Elődeink kiválóan teljesítették kitűzött feladataikat. Olyan katonai ruházatot kellett tervezniük, rendszerbe állítaniuk, amely a Szent Korona környezetéhez méltó viselet. Az 1909-ben leváltott öltözetet 37 éven keresztül használták. 1871-ben a honvédség keretei között egy koronaőregység felállítása eszmeiségében nagy előrelépés volt, a kiegyezést követő időszakban függetlenségünk és a Szent Korona elismerését jelentette. Az elmondások szerint Lotz Károly erre az alkalomra tervezte a koronaőrség, a képviselőházi őrség és az alabárdos testőrség díszöltözetét.