Közel húszezer dollár Harry Potterért

2009. március 11., szerda, Magazin

Egy dallasi aukciósház 19 120 dollárért (65 000 lej) adta el az első Harry Potter-kötet első kiadásának egyik példányát, a boldog vevő egy egyesült arab emirátusokbeli gyűjtő, aki Potter-rajongó feleségét lepte meg a könyvvel.

A Harry Potter és a bölcsek köve puhakötésben készült, illusztrált kiadása kétszáz példányban jelent meg a londoni Bloomsbury Kiadó gondozásában. Az 1997-es nyomtatású könyvhöz az író, J. K. Rowling által aláírt kártya is járt. A Heritage Auction Galleries által árverésre bocsátott könyvért közel kétszer olyan magas összeget fizettek, mint amellyel korábban egy másik puhakötésű Potter-könyv tartotta a rekordot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-11: Magazin - x:

Woody Allen mestere volt

Az 1908-ban Amerikába települt Egri Lajosról, A drámaírás művészete című munka szerzőjéről és családjáról ír könyvet egy salgótarjáni újságíró. Gáspár István Gábor annak apropóján kezdett a könyv írásába, hogy a forgatókönyvírók bibliájaként emlegetett Egri-kötet közel hetven év után jelent meg magyarul, de a szerzőről, akinek tanítványai között volt Woody Allen is, nagyon keveset tudnak Magyarországon. Gáspár István Gábor elmondta: az írás szakemberei alapműnek tartják az eredetileg 1942-ben megjelent, A drámaírás művészete című könyvet, amelynek magyar fordítását csak 66 év után, tavaly év végén adták ki.
2009-03-11: Magazin - x:

Shakespeare-ről szólt a nap

Londonban hétfőn bemutatták a Shakespeare életében készült egyetlen fennmaradt portrét: a festmény vélhetően hat évvel a halála előtt, 1610-ben készült. A költő első színházának megtalálásáról szintén hétfőn számolt be a brit sajtó.