TortadivatA franciák mellőzik a tejszínhabot

2009. március 12., csütörtök, Család

A dzsungelharcosnő csokoládészobrával győzött a francia csapat idén a lyoni cukrászbajnokságon. A tejszínhab kiment a divatból, a francia cukrászok tojás, liszt és cukor helyett sokszor mandulaőrleményből készítik a torta alaplapját, a töltelék nem tejszínes vagy vajas krém, hanem például gyümölcsvelő, a rétegek rafináltan ropogósak és krémesek egyszerre.

Megérdemelten végeztek a franciák az első, az olaszok a második, a belgák a harmadik helyen. Különleges desszertekkel rukkoltak ki a fiatal külföldi mesterek, és olyan szerszámokkal, kellékekkel dolgoztak, amilyeneket errébb nem is nagyon ismernek még a szakmában sem.

A magyar csapat csokoládétortájának piskótája liszt helyett mandulaporral készült. Ropogós és habos-krémes rétegek váltották egymást, a tortát szederrel díszítették. A parfétorta citromos vaníliafagylalt, mangó- és csillaggyümölcs-szorbet, krémes narancskaramell, gyömbérparfé és ropogós praliné házasságából született. A tányérdesszertnek a mák, sárgabarackpüré, vékony, narancsból készült lapocska, meggyszorbet és meggyel festett rózsaszín mandula volt a főbb összetevő. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-12: Család - x:

Kicsiknél is mind gyakoribb a vesekő (Háziorvos)

A veseköves roham valaha a középkorú felnőtteket sújtotta, ám a szakorvosok megfigyelése szerint mind több a gyerek efféle panaszokkal.
2009-03-12: Család - x:

Balesetek és áldozatok (Postaláda)

Napjainkban, sajnos, egyre nő a drogokat fogyasztó fiatalok száma, ami egyre több balesethez, gyilkossághoz vezet, egyre több áldozatot szed.