PostaládaBalesetek és áldozatok

2009. március 12., csütörtök, Család

Napjainkban, sajnos, egyre nő a drogokat fogyasztó fiatalok száma, ami egyre több balesethez, gyilkossághoz vezet, egyre több áldozatot szed.

Ha ennek eredeti okát meg akarjuk tudni, akkor a dolgok mélyére kell néznünk, ugyanis, mint ahogy mondani szokás: a rosszat gyökerestül kell kiirtani. Ennek okai már kisgyerek korban megkezdődnek, egyéves kortól, amikor a gyerekeket elkezdik mocsokkal tömni, mint egy bábut. Kezdődik az ételekkel, aztán jönnek a rajzfilmek, ahol csak negatív dolgokat lát... Ebben a család a legnagyobb hibás, ugyanis manapság a szülők túl elfoglaltak, stresszeltek, csak a munka kerül előtérbe, nem marad idő a gyerekekre, de hisz minek is maradna, amikor meg lehet fizetni egy dajkát, és szeretet helyett ajándékokkal elhalmozni a gyereket, hogy kissé enyhítsük lelkiismeretünk fajdalmait. Ebből kifolyólag a gyerek, aki egyedül érzi magát, nem bízik a szüleiben, hisz nem is tudja, hogyan reagálnak bizonyos helyzetekben, és elkezd máshol keresni, olyan társaságba járni, amely legtöbb esetben rossz hatást gyakorol rá. Itt találkozik a többi magányossal, és ezt azonnal kiszemelve, a drogkereskedők ki is használják a helyzetet, s ezzel már be is csukódott a ketrec. Már bekerült a gyerek egy olyan helyre, ahonnan nehéz, de nem lehetetlen visszafordulni. A szülők pedig legtöbb esetben rosszul reagálnak továbbra is, és így következik be törvényszerűen a balesetek és áldozatok felé vezető út.

Szerintem mindennek elkerülése érdekében nem kell mást tennünk, mint egy percre megállni, kiszállni a mindennapok rohanó gépezetéből, és körülnézni, észrevenni a körülöttünk levőket, és akár csak egy kedves szót, egy mosolyt adni nekik, kapcsolatot kialakítani. Ilyenkor nem az a lényeg, hogy elmarad a tárgyalás, a főnök megharagszik, a barátok kinevetnek, lekésem ezt, lekésem amazt, hanem az, hogy feltegyük a kérdést: mi fontosabb, mi, vagy minden, ami körülvesz?

Kovács Erika

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-12: Család - x:

A franciák mellőzik a tejszínhabot (Tortadivat)

A dzsungelharcosnő csokoládészobrával győzött a francia csapat idén a lyoni cukrászbajnokságon. A tejszínhab kiment a divatból, a francia cukrászok tojás, liszt és cukor helyett sokszor mandulaőrleményből készítik a torta alaplapját, a töltelék nem tejszínes vagy vajas krém, hanem például gyümölcsvelő, a rétegek rafináltan ropogósak és krémesek egyszerre.
2009-03-12: Kitekintő - x:

Gábor Áronnal a Hungexpón

A budapesti Hungexpónak az ábécé betűivel jelzett pavilonjai rendszerében nem kis odafigyelést feltételez az eligazodás, főleg az olyanok számára, akik a végekről érkeztek oda. Nagyon oda kell figyelni a bejárati kapukra meg a pavilonok elhelyezkedésére. Nem tanácsos eltéveszteni a bejáratot — 3-as kapu —, ha az A-pavilonba akar bejutni valaki. Ez a pavilon óriási. Nagyságát kiemelik a benne levő háromdimenziós, kisebb-nagyobb alakzatú, alumíniumvázú, műanyag falú építmények.