Tizenhárom nap színház - Váry O. Péter

2009. március 17., kedd, Közélet

Jelenet a Katona József Színház A karnevál utolsó éjszakája című előadásából

Fennállásának hatvanadik évfordulóját a Reflex Nemzetközi Színházi Biennálé első kiadásával ünneplő sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház tömény teátrumi élményre hívogat: mától tizenhárom napon át minden este előadások, olykor kettő is.

Hogy a város, a térség mennyire igényli a színházi fesztivált — e seregszemléknek hagyománya a bő harminc esztendeje szervezett nemzetiségi színházi kollokviumig nyúlik vissza, melyet kétszeri alkalom után betiltott az akkori rezsim —, jelzi a nagy érdeklődés, a bérletek, jegyek jórészt már hetekkel ezelőtt elkeltek.

Színházról szól hát az elkövetkező majd két hét, meg mindenről, ami színházközelbe csábíthatja a nagyérdeműt: az előadások utáni közönségtalálkozók és az azokat követő koncertek a színház előcsarnokában, állandó kiállítások európai színházi fesztiválok plakátjaiból s a Tamási Áron Színház előadásaiból, no meg a holnap esti, a közönség számára is nyitott beszélgetés a sepsiszentgyörgyi színházról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-03-17: Közélet - x:

Összefogás az ágyúöntő hős sírjánál - Szekeres Attila

Díszőrség mellett megkoszorúzták Gábor Áron síremlékét
Rendhagyó ünnepség színtere volt Gábor Áron eresztevényi sírja vasárnap délelőtt. Ezúttal a megemlékezésen nem vett részt egyetlen politikus sem, nem jelentek meg a testvértelepülések elöljárói, nem volt rezesbanda, az indulókat hangszóró kürtölte szét, ám az ünnepség, melyet első ízben tartottak a kis református templomban, annál bensőségesebb volt.
2009-03-17: Közélet - x:

A kormányfő diétája (Emil Boc a parlamentben) - Demeter J. Ildikó

A gazdaságnak szándékszik új lendületet adni a kormány a tegnap délelőtti ülésén kidolgozott, 23 pontos, 13 milliárd eurós intézkedéscsomagjával, amelyet Emil Boc kormányfő délután a parlamentben, az ország gazdasági helyzetének vitáján is bemutatott, s amelyet az NLP kezdeményezett.