Állatmulattató kommandó

2009. március 21., szombat, Magazin

Svájcban állatmulattató kommandó kiképzése folyik, hogy ne unatkozzanak egy állatkert lakói.

,,A természetben az állatok egész nap táplálékuk beszerzésével fáradoznak. Az állatkertekben semmit sem csinálnak, és unatkoznak. Szélsőséges esetekben belebetegednek a semmittevésbe, vagy erőszakossá válnak. Azok, amelyeknek van mit csinálniuk, boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak" — mondja Jennifer Ringleb svájci állatpszichológus. Ezért szerveződik a mulattató kommandó. Egyebek közt labdákat, kartondobozokat, fahasábokat fognak bevetni az állatok szórakoztatására. Hogy miket játszanak és játszatnak majd velük, most ötlik ki. A repertoárban rejtvények, feladványok is lesznek, persze, nem túl bonyolultak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-21: Magazin - x:

Udvarhelyszéki mesterséges védbarlangok

Udvarhelyszéken több olyan mesterségesen kialakított barlangcsoportot találunk (Udvarhely ― Rez-oldal, Budvár, Máréfalva ― Kőlik, Ké­nos ― Veresmart, Telekfalva ― Őrhegy, Muzsna ― Likoldala, Tibód ― Szirt-oldal), melyeket a mondai hagyományok szerint a székelység a török harcok idején menedékhelyként használt.
2009-03-21: Magazin - x:

Új zenés-játékos közösségi hálózat

Loudcrowd néven közösségi portált alapítottak a Rock Band és Guitar Hero fejlesztői, amelyen zenés játékokban vehetünk részt, vagy népszerű pop-rock zeneszámokat hallgathatunk.