Új zenés-játékos közösségi hálózat

2009. március 21., szombat, Magazin

Loudcrowd néven közösségi portált alapítottak a Rock Band és Guitar Hero fejlesztői, amelyen zenés játékokban vehetünk részt, vagy népszerű pop-rock zeneszámokat hallgathatunk.

A honlap indulása a Dél-Délnyugat elnevezé­sű zenés, filmes, játékos rendezvényhez kötődik, amelyet évente az amerikai Texas államban lévő Austin városban rendeznek meg, és amelynek idén március 17-én, kedden volt a megnyitója. A Rock Band és a Guitar Hero különlegessége, hogy a játék során valódi hangszerek műanyag megfelelőit veheti kezébe a felhasználó, hogy ismert könnyűzenei számokat ,,eljátszva", a virtuális közönség rajongását kivívja. Eddig a játékosok csak a nappalijukban egyedül vagy szűk baráti körben szórakozhattak a Guitar Heróval, a Loudcrowddal viszont az egész internetnek szól, ahol az emberek egyre többet szocializálódnak — írja Dan Ogles, az egyik alapító tag.

Oglest az vonzotta a Guitar Heróhoz is, hogy a zenét keverje a játékkal, és nincs ez másképp a Loudcrowddal sem. Az egyedüli különbség, hogy a műanyag hangszerek helyett a regisztrált felhasználók az egerüket igénybe véve flash játékokkal szórakozhatnak, amelyek azért jellegükben nagyon sok tekintetben hasonlítanak a Guitar Heróhoz vagy a Dance Dance Revolutionhoz, egy másik közkedvelt zenei játékhoz, amelyben ritmusérzékünket kellett próbára tenni. A játékosok emellett barátaikkal és idegenekkel ,,táncolhatnak", vagy játékokra is kihívhatják őket: az egész olyan, mint egy on-line virtuális zeneklub.

A Loudcrowd teljesen ingyenes, és még reklámokkal sem fárasztja a felhasználót. A honlap úgy próbál pénzt keresni, hogy olyan virtuális javakat árul, mint speciális ruhák az avatárnak (a játékost megszemélyesítő kis figurának) vagy újabb zeneszámok, amelyek felhasználhatók a játékon belül. Nabeel Hyatt, aki a Lowdcroud kiadásával foglalkozó Coundits Labs cég főnöke, a honlapot ahhoz hasonlította, mintha ,,a barátaiddal együtt részt vennél egy koncerten". Az eddigi bétaverziót leginkább 16—26 éves lányok próbálták ki, így az internet előtt sokat ülő hímnemű felhasználóknak ez remek alkalom az ismerkedésre. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1330
szavazógép
2009-03-21: Magazin - x:

Állatmulattató kommandó

Svájcban állatmulattató kommandó kiképzése folyik, hogy ne unatkozzanak egy állatkert lakói.
2009-03-21: Múltidéző - x:

A gyutacsgyáros Gabriányi József (1782 (?)—1852) - Cserey József

A kézdivásárhelyi hadianyaggyártás 19. század végén még életben levő képviselői
A háromszéki hadianyaggyártás megkerülhetetlen személyisége volt. Neve olasz eredetre utal.
1848. november 28-a után a fegyveres önvédelem felvállalásával Háromszék népe előtt megoldhatatlannak tűnő feladatok tornyosultak. Az ellenséges csapatok a szék határán megkezdték a helyőrségek zaklatását.