A templomot és az iskolát

2009. április 11., szombat, Közélet
A templomokra és az iskolákra kiemelt figyelmet fordító programot indított a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, ami egyelőre az istenházak és a tanintézmények körüli térrendezésben nyilvánul meg.

Tavaly az Állomás negyedi Szent Benedek-templom előtti járdát újíttatta fel a város, idén már elkezdték a Gyár utcai Krisztus Király templom előtti gyalogjáró rendbetételét, illetve a Lábas Ház mögött, a régi tömbház udvarában levő garázsok lebontatásával a szomszédos ortodox katedrális környezetének rendezését készítették elő. (vop)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-04-11: Közélet - x:

Terjeszkedik a Clermont Szálló (Kovászna) - Bodor János

A kovásznai Clermont Szálló tulajdonosa, Ovidiu Costea vállalkozó másfél évvel ezelőtt átadott négycsillagos szállodája közvetlen közelében haszonbérbe vehet árverés nélkül még 3807 négyzetméter városi magántulajdonban levő területet, ugyanakkor megvásárolhatja — szintén árverés nélkül — a rajta levő épületet, amelyben a diktatúra éveiben Fazakas János miniszter lakott kovásznai gyógykezelései alatt.
2009-04-11: Közélet - x:

Tibet varázsa

Valami van azon a tájon, hiszen nemcsak Kőrösi Csoma Sándort fogta oda, hanem új meg új híveket is gyűjt a himalájakék, ami nem szín, hanem főképpen belső csend — derült ki Sütő Zsolt szerda este Himalájakék, Tibetvörös címmel bemutatott fotókiállításán a Székely Nemzeti Múzeumban.