Vissza nem térítendő támogatásokPályázás interneten — Incze Ibolya

2009. április 15., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Előreláthatólag április 27. és május 4. között a vállalkozások, szövetkezetek internetes bejelentkezéssel pályázhatnak meg a kormány által finanszírozott hat programot, melyhez a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tanácsát kérhetik — adja hírül a vállalkozói szervezet.

Megpályázható programok:

1. A termékek és szolgáltatások piaci értékesítésének fejlesztése és korszerűsítése (gépek, felszerelések, berendezések, műszerek beszerzésének támogatása)

2. A nyereség visszaforgatásának ösztönzése (a bruttó nyereségből 2008-ban technológiai eszközökre, találmányokra, szerzői jogdíjra, licencre, termékmárkára, informatikai programokra elköltött összeg 16 százalékának, de legtöbb 100 000 lejnek a megtérítése)

3. A kézművesek és népművészek támogatása (célja a kisipar és kézművesség ösztönzése, az ezzel foglalkozók társadalmi felemelése, termékeik értékesítésének elősegítése a hazai és nemzetközi piacokon, a munkahelyek számának növelése fiatalok és nők bevonásával ebbe a tevékenységbe)

4. A kis- és középvállalkozások képzéshez és tanácsadáshoz való hozzáférésének támogatása

5. Kis- és középvállalkozásoknál dolgozó vállalkozó nők tudásszintje emelésének támogatása

6. Az üzletátadás támogatása (az állam teljes mértékben átvállalja azokat az illetékeket és díjakat, melyek az üzlet átíratásával járnak).

A programok megpályázásának feltételeiről bővebben a www.otimmcbv.ro, illetve a www.animmc.ro honlapokon lehet tájékozódni.

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara április utolsó hetében konferencia szervezését is tervezi az idei finanszírozási lehetőségekről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-04-15: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Felépült a bölöni sertéshizlalda — Kisgyörgy Zoltán

Liviu Merca
Ha lassan is, de itt-ott, ahol az önkormányzatok is távlatokban gondolkoznak, és kihasználják a helyi, valamint a földrajzi fekvésből adódó előnyöket, szédületes gyorsasággal nő ki egy-egy ipari, agráripari létesítmény. A bölöni Berekoldal inkább Lügethez van közelebb, mint a községhez, s ez a levegőszennyeződés szempontjából előnyös. Az új komplexum európai szinten korszerű, s mint megtudtuk, a munkafolyamatok túlnyomó része automatizált.
2009-04-15: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Lépcsőzetes átalányadó — Incze Ibolya

A progresszív átalányadó bevezetését elfogadnák a kis- és középvállalkozások — jelentette ki a pénzügyminisztérium képviselőivel folytatott múlt heti tárgyalások után Florian Pârvu, a Kis- és Középvállalkozások Országos Tanácsának alelnöke.