Ellenőrzik a lacikonyhákat

2009. április 15., szerda, Közélet

Nem működtethet akárki vásári lacikonyhát — hívta fel a figyelmet dr. Sikó-Barabási Sándor. A megyei főállatorvos a hamarosan beinduló város- és falunapok, különböző közösségi, főként szabadtéri ünnepek, rendezvények kapcsán szögezte le, hogy az ilyenkor elszaporodó alkalmi kifőzdék számára nem elegendő az önkormányzati, szervezői engedély, hiszen az ilyen tevékenységek is élelmiszer-biztonsági szempontból kockázatot hordoznak, s megfelelő szakengedélyhez kötöttek.

A szakosított vállalkozásoknak az e kategóriának megfelelő hatósági engedélyekkel kell rendelkezniük, az alkalmi árusoknak pedig regisztrálniuk kell magukat az állat-egészségügyi igazgatóságon. Sikó-Barabási Sándor ugyanakkor arra kéri a helydíjak fejében élelmiszerforgalmazókkal szerződő önkormányzatokat, szervezőket, működjenek együtt a hatósággal, hogy minden esetleges baj megelőzhető legyen. Az engedély nélkül forgalmazó vállalkozókat, személyeket bírságolni kénytelenek. (Fer-)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1381
szavazógép
2009-04-15: Közélet - x:

Buszon a tantestület

Majdnem minden negyedik háromszéki pedagógus naponta ingázik városról falura, illetve fordítva, ami nagyságrendben azt jelenti, mintha a megye négy legnagyobb középiskolájának teljes tantestülete utazó tanár lenne.
2009-04-15: Világfigyelő - x:

Miniszterelnökké választották Bajnai Gordont

Megszavazta a Gyurcsány Ferenc menesztését jelentő bizalmatlansági indítványt, és Bajnai Gordont miniszterelnökké választotta a magyar parlament. A döntést 204 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodással hozták meg. A Fidesz nem vett részt a szavazáson. A szavazás után Gyurcsány Ferenc hátraült a képviselők közé. A bizalmatlansági indítvány elfogadása után Bajnai Gordon letette a miniszterelnöki esküt, és aláírta az erről szóló okmányt.