Prahován felmentették Erdély Edét — Iochom István

2009. április 17., péntek, Közélet

A Prahova megyei törvényszék április 10-én hirdetett ítéletet a csavargyár volt ingatlanjaira vonatkozó büntetőperben, és tetteik elévülésére hivatkozva részben helyt adott Erdély Ede, Márton Albert és Szőke Lajos fellebbezésének, felmentette őket a három, két, illetve egy év és nyolc hónap börtönbüntetés letöltése alól, illetve megszüntette ellenük a büntetőpert.

Erdély esetében kivételesen fenntartja a videlei bíróság által 2001-ben hozott ítéletet és a bukaresti fellebbviteli bíróság 2002-es végleges döntését, melynek értelmében a gelencei származású ,,stratégiai befektetőnek" fél évet kell(ene) a rácsok mögött eltöltenie. A csavargyári vagyon megmentéséért alakult egyesület április 20-ig fellebbezheti meg a prahovai törvényszék döntését. Ugyanakkor elutasította a tizenöt felszámoló által benyújtott fellebbezést, arra kötelezve őket, hogy fizessenek ki egyenként 1080 lej perköltséget. Emlékeztetjük olvasóinkat, hogy Prahova megyében a pereskedés 2006-ban kezdődött el, s azóta húzták az időt, várva, hogy a tettek elévüljenek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-04-17: Közélet - x:

Bérbe adják a lakónegyedi parkolóhelyeket (Sepsiszentgyörgy) — Váry O. Péter

Nem örvendhettek sokáig azok a sepsiszentgyörgyi tömbházlakók, kiknek lakóhelyük közelében az elmúlt két évben az önkormányzat felújította a régit, vagy új parkolóhelyet épített: a befektetést elsősorban a kulturált és helybiztosított parkolás érdekében tette a városvezetés, no meg a jövedelemszerzés céljából is.
2009-04-17: Közélet - x:

Gyöngy ékszerek a Vigadóban

Gyöngy ékszereit állította ki tegnap Hegyeli Vilma kórházi főasszisztens a kézdivásárhelyi Vigadó kistermében a Nők Egyesületének szervezésében.