JátszósarokSokpáros cica

2009. április 18., szombat, Kiscimbora

Párosan egymás mögé állnak a gyermekek. Szemben velük áll a macska, a többiek az egerek. A játék azzal kezdődik, hogy az első pár egér kiáltja:

Cice! Legyen hírivel.

Erre az első pár elengedi egymás kezét, s próbálja megkerülni a cicát. Ha a futóknak sikerül ismét kezet fogniuk anélkül, hogy a macska megfogta volna őket, akkor ismét visszamennek az egerek közé, s ott utolsó párnak állanak. Ha nem sikerül, akkor akit a cica megfog, az cicává lesz, s a cica a párjavesztett egérrel beáll az egerek közé.

A játékot addig folytatják, míg mindegyik pár futott.

Úgy is játszhatjátok, hogy a cica háttal áll a párok előtt. A párbeszéd ilyenkor a következő:

Egerek: Hogy főzte apád a kását? Czicza: Kivirte, kavarta, / A száját is megnyalta. Egerek: Merre ment a füstje? Czicza: Erre ni!…

Ekkor kezével maga elé mutat. Most a leghátul álló pár egymás kezét elengedi, s a cica mellett kétfelől elszalad. A cica kergetni kezdi őket. Ha vissza tudnak futni a többi egérhez, s egymás kezét megfoghatják, a legelső sorba állnak. Ha a cica valamelyiket elkapta, az lesz a cica, s a régi cica megy egérnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1338
szavazógép
2009-04-18: Kiscimbora - x:

A teknősbéka (népmese)

Krisztus urunk a földön jártában-keltében befordult egy fösvény asszonyhoz is szegény ember képében, s kért tőle egy kevés kenyeret.
2009-04-18: Kiscimbora - x:

Kiszámolók

Alma-alma, piros alma, kofaasszony, kendő rajta.
A kendőjét leveti, kiscsibéjét kergeti.