Kiszámolók

2009. április 18., szombat, Kiscimbora
Alma-alma, piros alma, kofaasszony, kendő rajta.

A kendőjét leveti, kiscsibéjét kergeti.

Etyem-petyem pitypalára, szól a rigó kiskorába!

Hess-hess, kismadárka, szállj rózsafára.

Ingó-bingó rózsa, Fruzsi a fogócska!

*

Bújj, bújj, itt vagyok, tüzes lapátot hozok!

Egyet szólok, kettőt szólok, harmadikra rátalálok,

kicsi csupor, kis kancsó, te leszel most a hunyó!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-04-18: Kiscimbora - x:

Sokpáros cica (Játszósarok)

Párosan egymás mögé állnak a gyermekek. Szemben velük áll a macska, a többiek az egerek. A játék azzal kezdődik, hogy az első pár egér kiáltja:
2009-04-18: Kovakő - diákmelléklet - x:

Hetvenkét óra, huszonnégy előadás, és ami elmaradt (XVI. ODIF Székelyudvarhelyen)

Tegnap ért véget az idei Országos Diákszínjátszó Fesztivál, melyet ezúttal Székelyudvarhelyen szervezett meg a Tamási Áron Gimnázium Vitéz Lelkek nevű színjátszó csoportja. Az ODIF-ot az idén 16. alkalommal szervezték meg. Az udvarhelyi rendezvényre az ország húsz városából érkeztek fiatalok, akik vonzást éreznek a színház iránt. A kezdeményezés igen figyelemreméltó, mégis, úgy látom, sem a forma, sem a tartalom nem felel meg annak, ami valaha az ODIF lényegét képezte. A lelkes fiataloknak, akik ide érkeznek, meghatározó az az élmény, amelyben itt lehet részük, azonban félelmetesnek találom azt a világszemléletet, amellyel itt találkozhatnak.