Vakációs munka a titkosszolgálatnál

2009. április 22., szerda, Magazin

Unja a fűnyírást, nem szeret kávét felszolgálni az irodában? Dennis Blair amerikai nemzeti hírszerzési igazgató ennél sokkal eredetibb nyári munkát ajánl idén a diákoknak: kémtanoncot játszhatnak két hétig.

A Blair felügyelete alá tartozó titkosszolgálatok egy hete tették közzé felhívásukat, amely szerint harminc fiatalt várnak nyári gyakornoknak. Az alkalmazás feltétele az amerikai állampolgárság s a betöltött 21. életév. Elvárják tőlük azt is, hogy okosak és motiváltak legyenek, jó tanulmányi eredményekkel kell rendelkezniük, és át kell esniük egy biztonsági ellenőrzésen is. A szerencsés kiválasztottak konferenciákon vesznek majd részt, tanulmányutakat tesznek kormányzati hivatalokban, és hírszerzési munkát végeznek a hírszerző közösségből kiválasztott elemzők felügyelete alatt — ígérte a felhívás. A kémtanoncoknak szállást és étkezést, munkaeszközöket biztosítanak, útiköltségeiket fizetik, és még ezerdolláros fizetség is üti majd a markukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-04-22: Magazin - x:

Külföldre vándorló alkalmi munkások 1806-ban — Józsa Lajos

A 19. század első évei sorozatos természeti csapásokkal kezdődtek. 1802. október 26-án hatalmas földrengés pusztított egész Háromszéken, majd az ezt követő többévi mostoha időjárás, az éhség nehéz megpróbáltatását mérte a lakosságra.
2009-04-22: Magazin - x:

Ma meteorraj figyelhető meg

A legrégebbi ismert meteorraj, a Lyridák látható ma. Első ismert megjelenése Kr. e. 687-re datálható, ekkor jegyezték fel kínai megfigyelők az ,,esőként hulló csillagokat". ,,Minden év április 22. táján vissza-visszatérő meteorraj, amely a hajnali égen figyelhető meg a legjobban" — mondta Mizser Attila, a Magyar Csillagászat Egyesület (MCSE) főtitkára.