SikerakadémiaImport-export hírszerzési szolgáltatás vállalkozóknak — Főcze Gyula

2009. április 22., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Rendkívül változatos és érdekes üzleti világunk állandó mozgásban, folyamatos átalakulásban és fejlődésben van. A kifinomult, eredményekre összpontosító sikerreceptek és pénzteremtő üzleti ötletek marketinges szakértői igyekeznek meghódítani és megtartani megszerzett pozícióikat a hazai és nemzetközi árupiacokon.

A versenyképes, hasznosítható tudás, a magas szintű marketingmódszerek kiaknázása újabb és újabb kitörési pontok és önmegvalósítási lehetőségek felfedezésére, azok sikeres gyakorlatba ültetésére ad lehetőséget minden valamirevaló gazdasági szereplő számára.

Ha globális makrogazdasági felmérések, elemzések tanulmányozására is szakítunk némi időt, láthatjuk, hogy a környező országok nemzetgazdaságai évente jelentős fizetési mérleghiánnyal küszködnek, mert a túlzott fogyasztásra berendezkedett társadalmak importjainak (behozatal) értéke általában meghaladja az exportra (kivitel) szállított termékek és szolgáltatások értékét. Ebben az áldatlan állapotban tengődnek a mi vállalkozásaink is, és a román nemzetgazdaság hosszú ideje már a folyó fizetési mérleg hiányának felszámolásán, a behozatal és a kivitel közötti egyensúly helyreállításán fáradozik. A célnak természetesen az kellene lennie, hogy e tekintetben is többletet tudjunk megvalósítani, melynek egyenes következménye, hogy a külföldre szállító kis- és nagyvállalkozásaink megsokszorozhassák bevételeiket, gyarapíthassák valutatartalékaikat.

Arra gondolva, hogy exportra dolgozó vállalkozásaink kaphatnak némi útbaigazítást tevékenységük hatékonyabbá tételére, Gecsei Katalin szakfordító ötletgyűjteményéből az alábbi érdekes, vihart kavaró hírszerzési ötletet ismertetjük.

Az Import Genius szolgáltatás abban áll, hogy egy arizonai cég az amerikai vámhatóság által naponta begyűjtött összes export/import adatot egy interfészen keresztül pénzért bárki rendelkezésére bocsátja. Az export/import adatok elvben nyilvános adatoknak számítanak, de a kezelhetetlen adattengerbe eddig még soha senki nem tudott betekinteni. A vállalkozás most azonnal információt ad szállítmányokról, ahogy azok belépnek az USA-ba, és áthaladnak a vámon. A cég import-szkennelési szolgáltatását bárki igénybe veheti havi 399 dollárért, és 2006-ig visszamenően is lekérheti az adatokat. Az ügyfél kereshet terméktípus, importőr-exportőr neve és címe, árubelépés dátuma, belépési kikötő, berakodási kikötő neve szerint, s megkapja az exportőr és importőr kapcsolattartási adatait, a szállítmány adatait, amelyekből kiderül, hogy a cégek honnan szerzik be a termékeket a tengeren túlról.

Az Import Genius további szolgáltatása a SupplySpy (SzállítóKém), melynek segítségével figyelemmel lehet követni egy adott szállító vagy importőr összes szállítmányát. Havi 199 dollár fejében a szolgáltatás olyan kérdésekre ad választ, hogy mely versenytársak üzletelnek egy adott szállítóval, mi a relatív piaci pozíciójuk, és vajon a szállító betartja-e a kizárólagossági szerződéseket. Az adatokat az USA-vám naponta frissíti.

A szolgáltatás azért kavart viharokat, mert így kisvállalatok is olyan világpiaci ismeretek birtokába juthatnak, amelyek megszerzése sok nagyvállalatnak is csak óriási költségekkel, apparátussal és rengeteg idő alatt sikerült, és így a nagyok versenyelőnye eltűnhet. Ezért a cég igazgatója szerint a nagyvállalatok rágalmazóembereket fizetnek le, akik minden lehetséges fórumon becsmérlik ezt a szolgáltatást. Akit érdekel a szolgáltatás, megtekintheti az ingyen demót (free demo, http://www.importgenius.com/).

(Forrás: springwise.com blog)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1341
szavazógép
2009-04-22: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Értekezlet pénzszerzési lehetőségekről — Incze Ibolya

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a megyei tanács, valamint a kis- és középvállalkozások, szövetkezetek területi hivatala április 29-én Finanszírozási börze címmel értekezletet tart. A megyei tanács gyűléstermében 9.30 órakor kezdődő rendezvényen bemutatják azokat a pénzszerzési lehetőségeket, vissza- és vissza nem térítendő támogatásokat, melyekkel idén élhetnek a vállalkozók.
2009-04-22: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Átalányadó és válság — Ferencz Csaba

Akár negyvenezer kisvállalkozás mehet tönkre az átalányadó május 1-jei bevezetésével — vélik a munkáltatói érdekszövetségek a kormány bejelentett intézkedéséről. A minimáladónak is nevezett új adónem szerint ugyanis bizonyos tevékenységi körű cégeknek az eddigiek mellett a minimális 2200 lejt akkor is be kell fizetniük, ha a cég üzleti forgalma nulla. A forgalom függvényében pedig lépcsőzetesen nő az adó összege is. Így ez az adózási forma a kis, néhány embert foglalkoztató vállalkozásokat érinti elsősorban.