Overdose reményt nyújt a válságban

2009. április 22., szerda, Világfigyelő

Miközben az új magyar miniszterelnök kemény megszorító intézkedéseket jelentett be a válságból való kilábalásra, Budapest örömmámorban úszott: a Kincsem Parkban elragadtatott tömeg ünnepelte Overdose-t, az élő legendává váló négyéves csodalovat ― írta tegnap a Le Figaro francia napilap.

A bécsi keltezésű tudósítás felidézi, hogy múlt vasárnap a húszezres tömeg majdnem nyakát törte, hogy láthassa a kancát, hátán a magyar nemzeti színekbe öltözött belga zsokéval, Christophe Soumillonnal. A cikkíró, Maurin Picard szerint akár megmosolyogtató is lehetne, hogy a válságba süllyedt Magyarországon egyedül Overdose tud reményt nyújtani egy egész népnek, valahogy úgy, mint dicsőséges elődje, az 54 győzelmet aratott Kincsem vagy a legendás Seabiscuit, amely a két világháború közötti világválság idején derítette jobb kedvre az amerikaiakat.

A Le Figaro úgy véli: ,,Dozy azontúl, hogy belopta magát a magyarok szívébe, egyeseket még arra is emlékeztet, hogy a magyar valamikor lovas nemzet volt." A lap utalt arra, hogy a versenyló három évvel ezelőtt ,,szinte véletlenül", alig 2500 euróért került Mikóczy Zoltán tulajdonába a newmarketi árverésen, de a befektetés utóbb kiválónak bizonyult: Overdose az első pillanattól kezdve fáradhatatlan rakétaként száguld. A versenyló értéke jelenleg ötmillió euró, de tulajdonosa nem hajlandó megválni tőle, mert, mint mondja, ennek a lónak küldetése van. ,,Az ember nem adja el az álmait" ― fogalmazott Mikóczy Zoltán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-04-22: Világfigyelő - x:

Magyarország hivatalos tájékoztatást követel Bolíviától

Magyarország kész segíteni a román félnek a Bolíviában lelőtt Magyarosi Árpád holttestének hazaszállításában — mondta Balázs Péter külügyminiszter tegnap Budapesten. A tárcavezető első miniszteri sajtóértekezletén arról is beszélt, hogy a helyszínre, a bolíviai Santa Cruzba érkező Buenos Aires-i magyar nagykövet együttműködik az ügyben szintén érintett ír kollégájával. Balázs Péter kiemelte: Magyarország eddig csak kérte, most már követeli a bolíviai hatóságoktól a hivatalos tájékoztatást a múlt csütörtöki kommandós akcióval kapcsolatban.
2009-04-22: Világfigyelő - x:

Röviden — Mózes László

Újabb incidensek a Vajdaságban
Folytatódik az erőszak, a megfélemlítés és a megalázás a Vajdaságban élő kisebbségek, elsősorban a magyarok ellen ― hangoztatta tegnap az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén napirend előtt felszólalva Becsey Zsolt (Fidesz). ,,Az év eleje óta összesen tizenöt morális és öt fizikai támadás történt, kettő súlyos" ― emelte ki, hozzátéve azt is, hogy a rendőrség iránti bizalom is gyenge.