Volt egy hely — Farcádi Botond

2009. április 28., kedd, Magazin

Amikor már úgy tényleg elege lett az embernek a tömegből, abból, hogy fél óra alatt is csak bajosan tesz meg ötpercnyi távot, amikor már a füle is zúgott a zenétől, amelyet ugyan lehet, hogy szeretett, csak kissé éppen megsokallt, amikor már annyi mindent hallott egyszerre a különféle helyszíneken zajló rendezvényekről beszűrődő — vagy éppen gátlástalanul beáramló — zajokból, hogy már azt sem tudta, hol jár, hová tart — leginkább akkor és, persze, máskor is olyan jólesett, hogy volt egy hely.

Ahol élőzenét játszottak emberek hittel, szenvedéllyel és hozzáértéssel. Ahová nem szűrődött be a tömegrendezvények távolról oly visszarettentő zsivajlása. Ahol nem kellett üres söröspoharakon lépkedni, nem kellett a lacikonyhák felől megállíthatatlanul áradó illatáradatot kivédenünk.

A Park vendéglő Di Stefano bárjában a Szent György-napok alatt a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület által szervezett dzsesszkocsma ilyen hely volt. Barátságos, meghitt, és mégis ünnepélyes. És mintha minden koncert egyfajta ünnep lett volna. Gondoskodtak erről a fellépők, többek között a Balázs Elemér Group, a St. George Quintet, a Váczi Eszter Quartet, a Snaps Vocal Band, a Swinging Train, a Confusion, a nemEZ, a Session Jazz Band. És gondoskodtak erről a szervezők, a közönség, mindenki, aki arra járt, és hozzáadott valamit városunk ünnepéhez. Mert a dzsesszkocsma által ez gazdagabb, színesebb, értékesebb lett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-04-28: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a kálnoki születésű árkosi
TÓTH FERENC
életének 86. évében elhunyt.
Temetése 2009. április 28-án 15 órakor lesz az árkosi temetőben.
Részvétfogadás 14 órától a sepsiszentgyörgyi közös temető ravatalozóházában.
Nyugodjék békében.
A gyászoló család
4220210
2009-04-28: Magazin - x:

Észhez-szívhez szólt az ének (Koncz Zsuzsa Sepsiszentgyörgyön) — Farcádi Botond

Ha hívnak, jövök — ígérte Koncz Zsuzsa sepsiszentgyörgyi fellépése előtt a bikfalvi Téglás Panzióban az újságírókkal folytatott beszélgetésen. A vasárnap esti koncert sikere után pedig nem kétséges: a magyarországi előadóművész népszerűsége töretlen a székelyföldiek körében, ő maga pedig szívesen látott vendég.