Tüntettek a taxisokTovábbra is elégedetlenek — Váry O. Péter

2009. április 30., csütörtök, Közélet

Tegnap reggel sepsiszentgyörgyi taxisok foglalták el a polgármesteri hivatal előtti parkolót, idejében érkezve, hogy tüntetésükkel ne bolygassák a forgalmat. Elégedetlenségük oka továbbra is a városi tanács egy régebbi határozata, mely számukra elfogadhatatlan helybéreket szab meg.

Az önkormányzat tavalyi határozata értelmében a taxisoknak a város különböző övezeteiben havi ötven és kétszáz lej közötti bért kellene fizetniük a várakozóhelyekért, ez az intézkedés már elfogadásakor kiváltotta elégedetlenségüket, ugyanis az árakat túlzottan nagynak találják. Időközben több egyeztetés lezajlott a taxisok és a város vezetősége között, az önkormányzat gazdasági bizottsága végül az egységes százlejes helybért ajánlotta nekik — ők ezt is sokallják, ezért került sor a tegnapi tüntetésre. Mint Bálint József alpolgármestertől megtudtuk, a taxisok 75 lejes helybért javasolnak, de a tegnapi tárgyaláson felmerültek egyéb gondok is, például a kijelölt várakozóhelyeket is át kellene nézni, akad néhány a városban, hová már nem érdemes a taxisoknak kiállniuk, másutt meg több helyre lenne szükségük. Ajánlataikat a gazdasági bizottságnak kell megtárgyalnia, s ha közös nevezőre jutnak, az önkormányzat módosítani fogja vonatkozó határozatát — mondta az alpolgármester.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2009-04-30: Közélet - x:

Kolozsvárra kéne menni — Fekete Réka

Véget ért a kolozsvári székhelyű Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) idei felvételi tájékoztató körútja, amelynek során tizenkilenc erdélyi és partiumi városban, köztük Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen mutatták be a 2009-es Egyetemi kalauzt. Mint kiderült, a háromszéki és általában a székelyföldi diákok többsége Kolozsváron szeretné folytatni tanulmányait, mifelénk legnagyobb az érdeklődés a gazdasági, orvostudományi és építészeti szakok iránt, sok terület azért nem vonzó a fiatalok számára, mert nem ismerik azokat.
2009-04-30: Máról holnapra - x:

Szolgálni a közösséget — Farcádi Botond

Végre lejárt a politikailag egyszínű önkormányzati testületek ideje, megszűnni látszik az egypártrendszer, ezentúl majd sokkal hatékonyabb lesz a helyi tanácsok munkája, ezentúl majd más szempontok is érvényesülnek egy-egy kérdés tárgyalásakor, megteremtődik a vezetők tevékenységének egyfajta ellenőrzése, érdemi viták lesznek majd, fejlesztési elképzeléseket ütköztetnek — így sóhajtottunk fel, erre számítottunk a tavalyi helyhatósági választások után.