Hogy mik vannak!

2009. május 6., szerda, Magazin

Alaszkai jégtotó

Két nyertese is lett idén az alaszkai jégtotónak: 284 000 dollárt — közel 900 000 lejt — nyertek azzal, hogy percre pontosan megtippelték, mikor hasad meg a jég a Tanana folyón.

A nyertesek egyike nő, a másik férfi. A hölgy régi jégtotózó, 1966 óta fogad. Tavaly egyébként még többet nyerhetett volna, akkor 304 000 dollár gyűlt össze. Hogy ne legyen vita a jéghasadás pontos idejéről, a döntő pillanatot egy háromlábú állvány jelzi. Az a perc a „nyertes", amelyben az olvadás miatt az állvány felborul. Az alaszkai jégtotó 1917-től „működik", a halmazállapot-változáson alapuló szerencsejátékot vasútépítők honosították meg.

Lefejezte unokáját a jobb termésért

Babonás szokásaitól vezérelve, a jobb termés reményében lefejezte tízéves lány unokáját egy földműves India északi, Orisza államában. A férfi növénymagokkal keverte el a kislány vérét, majd egy hindu szokás szerint szerencsésnek gondolt napon elvetette a magokat. ,,Egy szobában fejszével vágta le a kislány fejét, amikor senki sem tartózkodott otthon. Aztán egy edénybe gyűjtötte az unokája vérét". A tettét beismerő férfit a falu lakói adták át a biztonsági erőknek. Indiában évszázadokra visszanyúló hagyománya van az istenek e módon való kiengesztelésének, vidékről szórványosan még mindig érkeznek hírek ilyen áldozatokról. Néhány éve Oriszában két fiát áldozta fel egy pár, akik áldozatukért cserébe jólétet és szerencsét reméltek. A múltban Uttar Pradés, valamint Dzsammu és Kasmír államokból is érkeztek hírek emberáldozatokról.

Beszélő sírkő ijesztgeti a temetőlátogatókat

Beszélő sírkő okozott rémült pillanatokat Linzben egy temetőbe látogató hölgynek. Az asszony épp egy családtagja sírját látogatta meg, amikor nem hitt a fülének: hirtelen hangokat, nevetést és zenét hallott. Először azt gondolta, hallucinál, de bebizonyosodott: a hangok nem a sírból törtek elő. Alaposabb vizsgálódás után észrevette, hogy a szomszéd sírnál egy monitor áll, amely az elhunyt férfi életéből vetít jeleneteket. Ahogy később kiderült, a sír egy kabarészínész végső nyughelye. A szokatlan emléket a férfi özvegye csak néhány nappal a történtek előtt állíttatta.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-06: Magazin - x:

Miért könnyebb a rossz viccet megjegyezni?

A jó viccek váratlan csattanójuk miatt szórakoztatóbbak, ám nehezebben jegyezhetőek meg, mint a gyenge tréfák ― állítja egy amerikai kutató.
2009-05-06: Magazin - x:

Az EU segít az éhes keselyűkön

Európa egyes részein a gazdák a jövőben büntetlenül kint hagyhatják a mezőn elhullott jószágaikat, hogy megmentsék az éhező keselyűket.