Az EU segít az éhes keselyűkön

2009. május 6., szerda, Magazin
Európa egyes részein a gazdák a jövőben büntetlenül kint hagyhatják a mezőn elhullott jószágaikat, hogy megmentsék az éhező keselyűket.

Az Euró­pai Parlament képviselői azután szavazták meg a vonatkozó törvény módosítását, hogy a leginkább Spanyolországban elterjedt madarakat már Brüsszelben is látták felbukkanni, táplálékot keresve. A gazdálkodók a jövőben kint hagyhatják elpusztult állataikat a mezőn, feltéve, hogy azt biztonságosnak és higiénikusnak ítélik meg — adta tudtul a BBC hírportálja. A keselyűk órák alatt képesek lecsupaszítani egy elpusztult marha vagy juh tetemét, a környezetvédelmi szakemberek nem véletlenül nevezik a madarakat a ,,természet takarítószemélyzetének".

Sok keselyű pusztult éhen azonban azt követően, hogy a kergemarhakór leküzdésére életre hívott európai szabályok értelmében minden elhullott háziállatot el kell takarítani. Az intézkedés arra kényszerítette a madarakat, hogy harapnivaló reményében nekivágjanak a ,,nagyvilágnak" — így történhetett meg, hogy nemrégiben egy brüsszeli buszmegálló tetején pillantottak meg egy példányt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-06: Magazin - x:

Hogy mik vannak!

Alaszkai jégtotó
Két nyertese is lett idén az alaszkai jégtotónak: 284 000 dollárt — közel 900 000 lejt — nyertek azzal, hogy percre pontosan megtippelték, mikor hasad meg a jég a Tanana folyón.
2009-05-06: Magazin - x:

Emelkedőben a toplistán

Dancs Annamari és DJ Robert Georgescu Live Your Life című klubslágere folytatja rendhagyó diadalútját.