Aláírásgyűjtés, ­petíciók Tischlerért - Farcádi Botond

2009. május 7., csütörtök, Közélet

A kormányhoz, az ifjúsági és sportminisztériumhoz, a prefektúrához, a Kovászna Megyei Tanácshoz és a háromszéki honatyákhoz is eljuttatják a háromszéki ifjúsági szervezetek azt a petíciót, amelyben kérik, hogy a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság élén továbbra is Tischler Ferenc álljon.

Az ifjak tiltakozó megmozdulások szervezését is kilátásba helyezték, ha beadványukra nem érkezne pozitív válasz.

A tegnapi sajtótájékoztatón az Erdélyi Magyar Ifjak, a Háromszéki Ifjúsági Tanács, az Illyefalvi Ifjúsági Szervezet, a Turulmadár Ifjúsági Iroda, a Sepsiszentgyörgyi Magyar Diákszövetség és a Szentgyörgyi Ifjúsági Tanács képviselői hangsúlyozták: nagyon jól együttműködtek Tischler Ferenccel, az igazgató eredményesen és jól dolgozott, országos szinten is a háromszéki az egyik legjobban teljesítő igazgatóság, ezért szeretnék, ha továbbra is ő vezetné az intézményt. Az első petíciót hamarosan újabb beadvány követi: ehhez csatolják a körülbelül kétezer támogató aláírást is (jelenleg 1615-en írták alá, de a következő napokban a szám növekszik).

Grüman Róbert Hárit-elnök elmondta: nem szeretnék, ha az igazgatócsere nyomán a háromszéki magyar ifjúsági szervezeteket afféle second-hand szervezetekként kezelnék, utalva arra, hogy a híresztelések szerint Tischler székére pályázó Dan Suciu a ,,turkálók városa" akcióval vált híressé. Fontosnak tartják, hogy a menedzseri terv elbírálásakor a szakértelmet tartsák szem előtt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-05-07: Közélet - x:

A dollár, a piac és a népszavazás (Sepsiszentgyörgy) - Váry O. Péter

Tulajdonképpen jó ötlet a lakónegyedi népszavazások szervezésének elindítása, végre-valahára a sokat tűrő sepsiszentgyörgyiek is azt képzelhetik, nem csupán négyévente, de a választások között is beleszólhatnak dolgaik alakulásába.
2009-05-07: Közélet - x:

A népdal él

És hódít. Háromszáznál több kisiskolás mozdult meg a háromszéki népdalbarátok februárban kezdődött, sorrendben negyedik vetélkedőjére, amely tegnap a megyei szakasszal zárult.