Személyi jövedelemadóEgy hét még az adóbevallásig — Ferencz Csaba

2009. május 8., péntek, Közélet

Idén is május 15-ig, tehát még egy hétig lehet adóbevallást tenni mindazoknak, akik alapmunkahelyükön kívüli jövedelmet valósítottak meg, vagy egyéni tevékenységből, bérleményből, bizonyos mezőgazdasági termelésből és brókertevékenységből származott jövedelmük a tavalyi év folyamán.

A szükséges 200-as űrlap akár a pénzügyi hatóság honlapján (www.anaf.ro), akár az irodákban megtalálható, és szabadon sokszorosítható. Természetesen, mellékelni kell a jövedelemről szóló okirato(ka)t. Az űrlap kitöltése egyszerű, de szükség esetén az adóhivatal illetékes munkatársai is segítenek, illetve a honlapon részletes útmutató található. Ugyanezen az űrlapon a személyi jövedelemadó két százalékáról is rendelkezhet az adófizető valamilyen nonprofit szervezet javára.

Szintén május 15-e az utolsó nap, amikor az alapmunkahelyen megvalósított jövedelem utáni adó két százalékáról rendelkezhetünk. A 2007. évre vonatkozó jövedelmek után egyébként összesen 16 319 felajánlást jegyeztek, közel 1500 szervezetnek mintegy hatszázezer lejt juttattak az adófizetők.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-05-08: Közélet - x:

Külföldi hírek — Simó Erzsébet

Csúcstalálkozó Prágában
Megnyílt az Európai Unió — Keleti partnerség csúcskonferencia tegnap délután Prágában. A fórum célja annak megvitatása, hogy miként segíthetné elő az unió a gazdasági-társadalmi reformokat keleti szomszédságában. Az EU meghívására a fórumon hat volt szovjet tagköztársaság, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Örményország és Ukrajna képviselői vesznek részt.
2009-05-08: Közélet - x:

Rács mögé került újabb két gyanúsított (Hamisjogosítvány-botrány) — Farkas Réka

A jogosítványbotrány újabb két gyanúsítottját helyezte huszonnégy órás előzetes letartoztatásba tegnap az ügyészség. Gheorghe Burlacut, a jogosítványkibocsátó iroda munkatársát és Viorel Zaha gépkocsivezetés-oktatót eddig tizennégy társukhoz hasonlóan szabadlábon vizsgálták. Kenőpénz elfogadása, hamisítás és hamis iratok használata miatt az ügyészség harmincnapos előzetes letartóztatásukat kéri a mai bírósági meghallgatáson.