Hamisjogosítvány-botrányRács mögé került újabb két gyanúsított — Farkas Réka

2009. május 8., péntek, Közélet

A jogosítványbotrány újabb két gyanúsítottját helyezte huszonnégy órás előzetes letartoztatásba tegnap az ügyészség. Gheorghe Burlacut, a jogosítványkibocsátó iroda munkatársát és Viorel Zaha gépkocsivezetés-oktatót eddig tizennégy társukhoz hasonlóan szabadlábon vizsgálták. Kenőpénz elfogadása, hamisítás és hamis iratok használata miatt az ügyészség harmincnapos előzetes letartóztatásukat kéri a mai bírósági meghallgatáson.

A hamisjogosítvány-botrány márciusban robbant Sepsiszentgyörgyön, három személyt letartóztattak, a hét elején előzetes fogva tartásukat újabb harminc nappal hosszabbította meg a bíróság, így Dorin Andriesei, az iroda munkatársa, Jancsó Áron és Székely Károly oktatók továbbra is börtönben maradnak. A megyei korrupcióellenes igazgatóság 2008 márciusában feljelentés nyomán kezdte el a nyomozást, és egy beépített nyomozó segítségével sikerült leleplezniük a hálózatot, amely jogtalanul, kenőpénzért állított ki jogosítványokat, és törvénytelenül regisztrált gépkocsikat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1358
szavazógép
2009-05-08: Közélet - x:

Egy hét még az adóbevallásig (Személyi jövedelemadó) — Ferencz Csaba

Idén is május 15-ig, tehát még egy hétig lehet adóbevallást tenni mindazoknak, akik alapmunkahelyükön kívüli jövedelmet valósítottak meg, vagy egyéni tevékenységből, bérleményből, bizonyos mezőgazdasági termelésből és brókertevékenységből származott jövedelmük a tavalyi év folyamán.
2009-05-08: Közélet - x:

Erősd, a világtól elzárt falu — Kisgyörgy Zoltán

A Baróti-hegység délnyugati lábánál, a Barcaság szélén festői környezetben fekvő falucska ma is végvidék. Pedig itt vezetne át az egyik legrövidebb út Brassó felé. Hogy nem így történik, annak oka az Árapatak és Erősd, valamint az Erősd és Botfalu közötti makadámút.