A világ legidősebb kutyája

2009. május 9., szombat, Magazin
A manhattani kutyaszálloda gyógyfürdőjében ünnepelte 21. születésnapját a világ legidősebb kutyája, a Chanel névre hallgató tacskó.

A szerdai ünnepségen tortát is kapott a koros eb, amely ha ember volna, 147 éves lenne. Születésnapján megkapta a Guinness World Records hivatalos igazolását arról, hogy ő a világ legidősebb kutyája. Chanel már nem tud nagy távolságokat kutyagolni, és védőszemüveget visel, hogy ne romoljon tovább a szeme a szürkehályog miatt. Önálló életet él, ha valamit nem akar megcsinálni, akkor a pillantásával el is éri, hogy ne kelljen megcsinálnia — mondta a New York Postnak a gazdi, Denice Shaugnessey, aki egy Long Island-i gimnáziumi igazgató titkárnője.

Az egykor vörös szőrű eb mára teljesen kifehéredett, és különleges étrendje van. Főtt csirkét fogyaszt teljes kiőrlésű tésztával, és egyéb lágy finomságokat kap fogai kímélésére. Érzékeny a hidegre, a Port Jefferson Station falucskában levő otthonában folyamatosan 22 Celsius-fokos melegben ücsörög. A nap nagy részét pihenéssel tölti, már csak nyaranta szánja rá magát egy kis utcai sétára — mondta el a tulaj, aki a kutyát hathetes korában vitte el egy menhelyről, és egykor naponta csaknem öt kilométereket szaladgált vele.

Chanel tavaly lett a világ legöregebb ebe, amikor elhunyt az akkori címvédő, egy 28 éves virginiai Beagle.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-09: Magazin - x:

Erkölcsszépségverseny

Szépségversenyre készülnek Szaúd-Arábiában: 15—25 év közötti nők indulhatnak, ám utcai ruhában — azaz lefátyolozottan — így nemigen lehet látni sem arcukat, sem testüket, és az egész viadal külcsínverseny helyett inkább belbecsvetélkedő.
2009-05-09: Magazin - x:

A világ legjobb állása

Szabadidejében a bungee jumpingnak és a búvárkodásnak hódoló brit segélyszervezeti alkalmazott nyerte el ,,a világ legjobb állását", amelyben 150 000 ausztrál dollár javadalmazásért kell ellátnia egy trópusi sziget ,,gondnokságát".