A világ legjobb állása

2009. május 9., szombat, Magazin

Szabadidejében a bungee jumpingnak és a búvárkodásnak hódoló brit segélyszervezeti alkalmazott nyerte el ,,a világ legjobb állását", amelyben 150 000 ausztrál dollár javadalmazásért kell ellátnia egy trópusi sziget ,,gondnokságát".

Ben Southallnak csaknem 35 000 versenytársa volt a világ minden tájáról a hat hónapos állásért folytatott versenyben. Az lesz a feladata, hogy kiránduljon, pihenjen a Nagy Korallzátonyhoz tartozó Hamilton-szigeten, ússzon a tengerben, naplót írjon élményeiről a sziget népszerűsítésére, kövesse a bálnák, delfinek, teknősbékák útját a sziget körül.

Fotó: REUTERS/Tourism Queensland/Eddie Safarik

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1333
szavazógép
2009-05-09: Magazin - x:

A világ legidősebb kutyája

A manhattani kutyaszálloda gyógyfürdőjében ünnepelte 21. születésnapját a világ legidősebb kutyája, a Chanel névre hallgató tacskó.
2009-05-09: Közélet - x:

A tanszabadság évei (1944—1948) - B. Kovács András

Éles viták
A nemzetiségi statútum törvényjavaslata nagy vihart kavart. Érdemes még ennek ismertetése előtt méltányolni, hogy a két világháború közti állapotok radikális megváltoztatásának igényével készült, nyilvánvalóan szakítani akart azzal a diszkriminatív gyakorlattal, mellyel milliók életét keserítették meg a román hatóságok 1919 és 1940 között.