BölönNő a közbiztonság — Kisgyörgy Zoltán

2009. május 12., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Ares Securityvel kötött szerződést az önkormányzat, s két rátermett helybeli, a lakosság tiszteletét élvező fiatal férfit alkalmaztak, ők segítenek majd a rendbontás, a fegyelmezetlenség, a romák lakta bölönpataki övezettel határos mezőrészen az elharapódzó mezőlopások dolgában.

A két személyt egyenruhával és személygépkocsival, megfelelő fegyverzettel látta el a kirendeltség. ,,Mi az önkormányzat számára elérhető összeggel járulunk hozzá a szolgálat biztosításához. Ezzel megoldottuk az éjjeliőrség nem éppen könnyű problémáját is — tájékoztatott Sikó Imre polgármester. — A fiúk ismerik a falut, egész éjjel járőröznek, felülvigyázzák a község területén a csendet, a lakosság biztosabb pihenését-álmát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1379
szavazógép
2009-05-12: Közélet - x:

Ultramodern szennyvíztisztító az Oltfejben — Kisgyörgy Zoltán

Automatizált berendezés tisztítja Bodok szennyvizét, vegyi és biológiai szempontból kifogástalan állapotban juttatja az Oltba. Tervezők és kivitelezők, valamint a beruházás ellenőrzésével megbízott megyei kirendeltségek képviselőinek jelenlétében adták át a tisztítóállomást.
2009-05-12: Közélet - x:

Szentgyörgyiek a Kolcza-tag fejlesztéséért (Civil kezdeményezések) — Mózes László

A civil kezdeményezések fontosságát hangsúlyozta Tamás Olivér vállalkozó, illetve azt, hogy akár egy kisközösség is változtathat közvetlen lakókörnyezetén. Szerinte nagyon fontos, hogy a polgárok éljenek a lehetőséggel, és személyi jövedelmi adójuk két százalékát ne hagyják az államnak, hanem a május 15-i határidőig utalják át valamelyik civil szervezetnek. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy a cégek profitadójuk húsz százalékát is hasonló célra fordíthatják.