Adóbevallás és adóátutalásPénteken lejár a határidő — Incze Ibolya

2009. május 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Május 15-én jár le a határidő, amíg az egyetlen munkahelyen jövedelmet megvalósítók tavaly letartott adójuk két százalékát átutalhatják civil szervezeteknek, egyházaknak. Ehhez a 230-as űrlapot kell kitölteniük, és a munkaadótól kapott kimutatás másolatával együtt letenniük a pénzügyi hivatalban.

Ugyaneddig tehetnek adóbevallást, és rendelkezhetnek adójuk két százalékáról, akik alapmunkahelyükön kívüli jövedelmet is megvalósítottak, vagy egyéni tevékenységből, bérleményből, bizonyos mezőgazdasági termelésből és brókertevékenységből volt jövedelmük a tavalyi év folyamán. A szükséges 200-as űrlap mind a pénzügyi hatóság honlapján (http://www.anaf.ro/), mind az irodákban megtalálható, és szabadon sokszorosítható. Mellékelni kell a jövedelemről szóló okiratokat.

Az űrlap kitöltése mindkét esetben egyszerű, de szükség esetén az adóhivatal munkatársai segítenek, illetve a honlapon is részletes útmutató található.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-05-13: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Rekordév volt a tavalyi (Magyar—román kereskedelmi kapcsolatok) — Ferencz Csaba

A gazdasági válság mindent elborító hírei között üde színfoltot jelentett a Szentgyörgy Expó kísérőrendezvényeként tartott konferencia egyik előadása. Bogár Ferenc, a magyar külügyminisztérium kereskedelmi attaséja statisztikai adatok sorozatával bizonyította, hogy a magyar—román kereskedelmi kapcsolatok tavaly a mindenkorinál jobban alakultak.
2009-05-13: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Érdekes szolgáltatások (Sikerakadémia) — Főcze Gyula

1. A Béreljen férjet vállalkozás sok nő számára jelent megoldást a ház körüli teendőkben. Szingli, elvált, özvegy hölgyek igénylik, vagy akiknek élettársuk, férjük képtelen beverni a falba akár egy szöget is, esetleg egyszerűen nem ér rá a ház körüli munkálatok, javítások elvégzésére. A lakásban adódó teendőkhöz, mint amilyen pl. a függönykarnis- vagy függönyfelrakás, kisebb javítás, szerelés, karbantartás, nem kell mesterember, szakmunkás, hanem csupán egy erős férfikéz.