SikerakadémiaÉrdekes szolgáltatások — Főcze Gyula

2009. május 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

1. A Béreljen férjet vállalkozás sok nő számára jelent megoldást a ház körüli teendőkben. Szingli, elvált, özvegy hölgyek igénylik, vagy akiknek élettársuk, férjük képtelen beverni a falba akár egy szöget is, esetleg egyszerűen nem ér rá a ház körüli munkálatok, javítások elvégzésére. A lakásban adódó teendőkhöz, mint amilyen pl. a függönykarnis- vagy függönyfelrakás, kisebb javítás, szerelés, karbantartás, nem kell mesterember, szakmunkás, hanem csupán egy erős férfikéz.

Idegen férfiakat hívni a lakásba azonban nagyon kockázatos, a szomszédot pedig nem lehet mindig megkérni. A nőknek ezt az állandó problémáját oldja meg Amerikában a Rent A Husband (Béreljen férjet) vállalkozás. Kitalálója egy ügyes ezermester, aki korrekt, leinformált ezermesterekből álló hálózatot épített ki, és már szinte egész Amerikában segíti a nőket.

Kitakarítják a garázst, felakasztják a képeket a falra, kitisztítják a légkondicionálót, beépítik a verandát, megjavítják a rossz konnektort, a csatornát, tologatják a bútorokat, elvégzik a tavaszi nagytakarítást, megjavítják a csempét, kilincset, eltávolítják a hulladékot, lomot, és szólnak a lakástulajdonos nőnek, ha úgy látják, hogy egy-egy feladatra mesterembert kell hívni, vagy a mesternek szakszerűen elmagyarázzák, hogy mit kell megjavítani. A nők katalógusból választhatják ki a nekik legszimpatikusabb ,,férjet", és általában a választás egy életre szól, hiszen mindig adódik valami teendő a lakásban.

A Béreljen férjet vállalkozás alapítója gondolkodott rajta, hogy Európára is levédesse az ötletet, és franchise-ként árulja, de végül arra jutott, elég nagy falat neki Amerika. Már így is nagy utat tett meg, hiszen vállalkozását munkanélküliként hozta létre. Akit érdekel az ötlet, a http://www.rentahusband.com/services.htm honlapon tájékozódhat.

2. A Szolgáltatás gyáva embereknek szintén különleges vállalkozás. Egy német szociálpedagógus (www.trennungs-agentur.com, válásügynökség) vállalja a válás legkellemetlenebb részét és annak bejelentését, hogy vége a kapcsolatnak. Az ügyfelek többféle csomagból választhatnak. A Maradjunk barátok csomag 19,95 euró. Ennek fejében az ügynökség megbízás alapján telefonon felhívja a volt partnert, hogy az értse meg a döntést, és lássa be, ez így a legjobb.

Ha valaki könyörületesebb megoldást választ, megrendelheti a Személyes szakítás csomagot, amikor az ügynökség elmegy az érintetthez, és meggyőzi arról, hogy a kapcsolatnak vége. Mindez 49,95 euró. A cég azonban többet is kínál, mint csupán a rossz hír közlését. Foglalkozik pl. a tulajdon visszajuttatásával, kapcsolattartási tilalmat hirdet ki, és eldurvult helyzetben, agresszió esetén intézkedik. A cég nem egész egy év alatt 140 válást intézett. Az ügyfelek döntő többsége 16—30 éves volt.

Az ügyfelek egy része azonban nem is akar igazán szakítani, vagy a válás után meggondolja magát, és szeretné, ha a partner visszajönne, de nem tudja, ezt hogyan közölje, és kínosan érzi magát. Az ügynökség számukra is biztosít szolgáltatást. A www.komm-zurück24.de (Gyere vissza) webcímen tanácsadást nyújt, és közreműködik az elveszített partner visszaszerzésében. Virágcsokrot, romantikus levelet ír, meghívót küld közös hétvégére. A vállalkozás most országos hálózatot épít szabadfoglalkozású ügynökökkel.

3. Írók, újságírók foglalkoztatására is találtak ötletes szolgáltatásokat. Cyrano de Bergerac példája megmutatta, hogy szerelmes leveleket művészi szinten is lehet írni. Sok, fogalmazni gyengén tudó ember küszködik egy szerelmes, bocsánatkérő vagy egyéb miatt kínos levél megírásával, a levél gyakran a papírkosárban köt ki, és sebek maradnak begyógyulatlanul, dolgok maradnak elintézetlenül.

A svájci szerelmeslevél-író szolgálat (http://www.liebesbriefe.ch/) profi szerzők, írók és újságírók közreműködését kínálja. Az ügyfél megírja a problémát, célját, a személyes adatokat, tudnivalókat, és az ügynökség által felkért szerző dönti el, hogy milyen hosszú legyen a levél. Minden levél megírása egységesen 35 euróba kerül.

A szolgáltatás oly sok ember elemi problémáját oldja meg, hogy a svájci, német és osztrák rádió, televízió és sajtó rendszeresen interjút kér a cég vezetőitől. A svájci és német cég munkatársai vállalkozó kedvű újságírók, írók, akiknek ez kiváló pénzkereseti lehetőség, amelyhez nem kell a nevüket adniuk, és nem kell megalázó módon kilincselniük megrendelésekért.

(Forrás: best practice business.de/blog, http://www.gecseikatalin.webzona.hu)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-13: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Pénteken lejár a határidő (Adóbevallás és adóátutalás) — Incze Ibolya

Május 15-én jár le a határidő, amíg az egyetlen munkahelyen jövedelmet megvalósítók tavaly letartott adójuk két százalékát átutalhatják civil szervezeteknek, egyházaknak. Ehhez a 230-as űrlapot kell kitölteniük, és a munkaadótól kapott kimutatás másolatával együtt letenniük a pénzügyi hivatalban.
2009-05-13: Közélet - x:

Mérnökjelöltek a csíkszeredai Sapientián — Puskás Attila

Kérdőíves vizsgálatunkkal az idei négy végzős évfolyam véleményét akartam megismerni, mivel ez a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem eddigi tevékenységéről, valamint jövőbeli lehetőségeiről is tájékoztat.