JegyzetAz árulás fokozatai — Magyari Lajos

2009. május 14., csütörtök, Világfigyelő

A vasárnapi pécsi polgármester-választás végre bebizonyította, hogy Magyarország torkig van a kommunista utódpártból, a balliberális ország- és nemzetárulók — újabban pedig a kalapos nemzethölgy, az örökösen Antall-i örökségről papoló Dávid Ibolya MDF-je — nagy koalíciójából.

Szili Katalin házelnök ,,véres" vereséget szenvedett saját indító bázisvárosában, a ,,kicsi Moszkvának" titulált Pécsett is. Torkig van az anyaország lakossága a milliárdos komcsiutódok országlásával, a csaló-rabló nemzetveszejtő balliberálisokkal, s egyre inkább a megoldást, az ország és a nemzet megmentését várja. Csodavárás? Lehet. De még mindig jobb gyors megoldást keresni, mint a rablókat újabb hónapokra terjedő országláshoz, további tolvajlási lehetőségekhez juttatni. Ki áll még az úgynevezett „baloldalon"? Kiérdemesült komcsi aktivisták özvegyei, a munkásőrök hátramaradottjai és leszármazottjai, a magyar nép tönkretevőinek élő múmiái. Ők még vidáman majálisoznak, flekkeneznek és nyalogatják az ingyensört, amit Bajnai Gordon kormányfő, a nemzet libatolvaja közpénzekből biztosít még nékik. A fellépő „művészeknek" sokkal többet biztosít, vastag és testes honoráriumokat az adóforintokból idióta csármálóknak s a pederaszta, homoszexuális önmutogató „művészeknek". Ez van, de már nem sokáig. Remélhetőleg.

Ám nem oda Buda! Az ocsmánykodó, a nemzet létérdekeiből mindenkoron gúnyt űző magyarországi kereskedelmi tévék (az ATV, a TV2 és az Rtl Klub) az országos médiahatósághoz folyamodtak ,,terheik" csökkentése végett. Pont ötven százalékkal. Ezek a ,,műhelyek" hosszú esztendők óta a magyar közvélemény agymosásával, a magyar kultúra lefitymálásával foglalkoznak, s legnagyobb teljesítményük mindmáig Győzike fölfedezése és futtatása vala. Döbbenetes nemzetbutító jövedelmeikből eddig is igen szerényen adóztak, de most egyenesen a százmilliárdos bevételeik után járó hozzájárulás felére való csökkentését követelik. És az ORTT-nek nevezett testület hajlamos kérésüket meghallgatni, tudván, hogy az ország tönkretételéhez, idegen érdekeknek való kiszolgáltatásához tetemesen hozzájárultak. A kivételeket mindenképpen tisztelet illeti, de e tisztelet alól súlyosan kivételezendők Avar János, Bolgár György, Mészáros Tamás s mindazok, kik minden magyar értéket zsigeri gyűlöletből tagadnak. Valami távoli, de jól megcélzott cél elérésének reményében. Lehet, hogy az ORTT szocialista és SZDP-s többsége még megszavazza azt az illetménycsökkentést, s az országos köztelevíziótól, a Duna Televíziótól súlyos százmilliókat vonnak el, de ez már nem tart sokáig. A hápogóknak, a libatolvajoknak, a győzikéknek ugyanúgy lejár, mint a szőrén-szálán eltűnt Gyurcsány Ferikének, ki utolsó gesztusaként még kormányhatározatot fogadtatott el a Velencei-tó tönkretételére. Na, nem önzetlenül!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1349
szavazógép
2009-05-14: Világfigyelő - x:

Brit képviselők költségtérítési botránya

Belpolitikai válsággá kezd fajulni a brit alsóházi képviselők költségtérítési igényeivel kapcsolatos, egyre szélesedő botrány, amelynek nyomán egy felmérés szerint a bal- és a jobboldal két fő pártjának támogatottsága egyaránt meredeken zuhan. A The Daily Telegraph, a legnagyobb konzervatív napilap a múlt hét vége óta leleplező riportsorozatban tárja a nyilvánosság elé, hogy mi mindenre igényeltek visszatérítést a képviselők.
2009-05-14: Világfigyelő - x:

Röviden - Mózes László

Közös fellépés szélsőségesek ellen
A szélsőséges jelenségek, csoportok kezelése minden állam belügye, de ha ezek a jelenségek átlépik a határt, Budapest és Pozsony közösen kívánja kezelni az ügyet, és közösen lép fel. Ebben a két ország külügyminisztere állapodott meg tegnap Pozsonyban. ,,Egyetértettünk abban, hogy ha a szélsőség átlépi a határt, akkor közös erőfeszítésre, közös fellépésre, közös elítélésre van szükség" — jelentette ki Miroslav Lajcák sajtóértekezleten. A szlovák külügyminiszter leszögezte: ,,Nem szabad egyenlőségjelet tenni a szélsőségek és a nemzet között." Balázs Péter magyar külügyminiszter szerint a politikai túlzásokat, szélsőségeket a kormányoknak kellene elítélniük.