lelkészbeiktató SepsikőröspatakonBiztos alapra építeni — Szekeres Attila

2009. május 18., hétfő, Közélet

Ünnepi istentisztelet keretében iktatták be tegnap a Sepsikőröspataki Református Egyházközség új lelkipásztorát, t. Nagy Zsolt Attila volt szemerjai segédlelkészt, aki nyolc hónapja már a gyülekezetben szolgál.

Az új lelkipásztort nt. Dénes Csaba, a Sepsi Református Egyházmegye esperese iktatta be. Igehirdetésében arra biztatta az ifjú lelkészt, ebben a bizonytalanságokkal átszőtt világban életét arra a biztos alapra helyezze, amelyet Jézus Krisztus jelent, s szolgálatát Pál apostol intését követve végezze. Nagy Zsolt Attila igére épített beköszöntő beszédében hangsúlyozta, nem egyedül, hanem családjával érkezett a gyülekezetbe, melyet együtt kívánnak szolgálni. Hitvallásként olvasta fel egy ismeretlen szerző A hallgatás című versét, melynek kulcsszavai: türelem, alázat, hit, imádat. Az egyházközség jelképeit, a kulcsot, bélyegzőt és Szentírást t. Incze Zsolt György szemerjai református lelkipásztor adta át volt segédlelkészének. Az új lelkész köszöntése után többen reményüket fejezték ki, hogy Sepsikőröspatak konfliktusokkal tele közösségében az új lelkész vezetésével a megbékélés magvává válik a református gyülekezet.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-05-18: Közélet - x:

Kordokumentum múltunkról, jelenünkről (Találkozó Szőcs Gézával) — Farkas Réka

Szőcs Géza Árkoson
Nincs benne nosztalgia a romániai szenátori szék iránt, annál inkább a nyolcvanas évekkel kapcsolatban, amikor rettenetben éltek ugyan, de ,,magas nyomáson" olyan minőségű emberi kapcsolatok jöhettek létre, amilyenek később nem, az a szolidaritás, testvériség, szenvedély, amellyel megélték a dolgokat, ma hiányzik életéből — mondta el Szőcs Géza azon a szombat esti találkozón, amelyen az ,,irodalmi csemegének és kordokumentumnak" tekinthető, Farkas Wellmann Endrével közösen összeállított kötetet mutatták be az árkosi Művelődési Központban.
2009-05-18: Közélet - x:

A hétvége hírei — Mózes László

Magyar gondok Kárpátalján
Magyarország nem fogadja el, hogy az ukrán nyelvpolitika áldozatává váljék a kárpátaljai magyar közösség — közölte Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke szombaton Budapesten. Ukrajnában egyre erőszakosabb a nyelvi homogenizációs politika, amelynek elsődleges oka, hogy az ország fele oroszul beszél — mondta a politikus egy konferencián. Példaként említette, hogy legutóbb olyan intézkedéseket hoztak, amelyek szerint nem lehet nemzeti nyelven érettségizni, felvételizni Ukrajnában.