Játszósarok: Szegény­emberezés

2009. május 23., szombat, Kiscimbora
Négyen játsszuk. Fogunk négy cédulát, egyikre fölírjuk: szegény ember, a másikra: bíró, a harmadikra: hajdú, a negyedikre: tolvaj.

A cédulákat vagy beletesszük egy kalapba, és mindannyian húzunk belőle egyet, vagy feldobjuk, és mindenki elkap egyet. Megnézzük a sajátunkat, azt persze nem tudjuk, hogy a többiek közül ki kicsoda.

Akinek a szegény ember jutott, megszólal:

Ellopták a szegény ember girhes-görhes kismalacát (v. mást)!

Akinek a bíró jutott, megkérdezi:

Kire gyanakszol, szegény ember?

A szegény ember rámutat a másik két játszó, vagyis a hajdú és a tolvaj közül az egyikre. Ha kitalálta, melyikük a tolvaj, a bíró annak büntetést szab: ugráljon fél lábon, kukorékoljon stb. Ha ellenben a szegény ember a hajdúra mutat, ő kapja a büntetést az alaptalan gyanúsításért.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-05-23: Kiscimbora - x:

A három selyp leány (Magyar népmese)

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy özvegyasszony. De nem magában élt, volt neki három lánya is.
2009-05-23: Kultúra - x:

Az emlékezés ürügyén (Pálffy Tibor egyéni előadása) - Farcádi Botond

Valóság és illúzió, emlékek és élmények közötti, az ellentétnél jóval összetettebb viszonyt feszegeti többek között Samuel Beckett Az utolsó tekercs című, eredetileg hangjátéknak írt darabja — Pálffy Tibor egyéni produkciójában pedig mindezek a bonyolult kapcsolatok, érzelmek mindenféle mesterkéltség nélkül, egyszerűen, lenyűgözően és erőteljesen mutatkoznak meg.