Először Háromszéken

2009. május 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Első alkalommal látogatta meg Háromszéket (és Romániát) tegnap Szatmári János, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaság, az ITDH budapesti irodájának tőkekihelyezési vezető tanácsadója — tájékoztatott Deák Gyöngyvér, a sepsiszentgyörgyi ITDH-iroda vezetője.

A vendég felkereste a Valkes Kft.-t (felvételünkön), a város legtöbb alkalmazottat foglalkoztató, magyar tőkével működő cégét, melynek terjeszkedésében a sepsiszentgyörgyi iroda segített. Találkozott Bagoly Miklóssal, a Kovászna Megyei Kis- és Középvállalkozók Asimcov-szövetségének elnökével, Rosner Hermannal, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, akikkel az együttműködésről tárgyalt. A látogatás során bemutattak egy irodaház építésére vonatkozó, magyar tőkével megvalósuló tervet is, illetve a Kexport Olt-programot, a Magyar Környezetvédelmi Gyártók és Szolgáltatók Egyesü­letének exportprogramja keretében szerveződő, uniós alapokat igénybe vevő transznacionális pályázati projektet, melynek a megye A borvíz útja turizmusfejlesztési tervnél veheti hasznát. A Fejlesztési Kö­zéprégió részéről ugyanakkor Hoffman Csaba ismertette azokat a pályázati lehetőségeket, melyeket a magyarországi cégek igénybe vehetnek. (i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Erdély kincs

A mezőgazdálkodás, valamint a hagyományos élelmiszerek termelése szempontjából Erdély olyan kincs, amely példát mutathat az egész világnak — mondta Szászkézden Károly herceg. A brit trónörökös szerint egy ilyen vidék törékeny lehet, ezért fokozottan óvni kell. A brit korona várományosa erdélyi körútján az egykor többségében szászok lakta Szászkézden felavatott egy biotermék-feldolgozó központot, melyet egy ház volt gabonatárolójában rendeztek be, és ahol a Nagy-Küküllő menti lakosok eladhatják majd hagyományos ételeiket és italaikat.
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Hová utazzanak az amerikaiak?

A 950 000 példányban megjelenő Forbes Magazin rangsorolta azokat az országokat, amelyek a legkedvezőbb ár/érték arányt kínálják a jelenlegi gazdasági válságban az amerikai utazóknak. A rangsorolás alapját az a két információ adta, hogy mennyit erősödött az amerikai dollár az adott ország valutájához képest tavaly nyár óta, illetve hogy milyen árfekvésben lehet repülőjegyet vásárolni az odajutáshoz.