Hová utazzanak az amerikaiak?

2009. május 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A 950 000 példányban megjelenő Forbes Magazin rangsorolta azokat az országokat, amelyek a legkedvezőbb ár/érték arányt kínálják a jelenlegi gazdasági válságban az amerikai utazóknak. A rangsorolás alapját az a két információ adta, hogy mennyit erősödött az amerikai dollár az adott ország valutájához képest tavaly nyár óta, illetve hogy milyen árfekvésben lehet repülőjegyet vásárolni az odajutáshoz.

Az így felállított 15-ös rangsort Magyarország vezeti, a második Svédország, a harmadik Lengyelország lett. Románia a 11. helyre, Csehország pedig a 13. helyre került. Svédország előkelő helye világossá teszi, hogy nem abszolút olcsóságról, hanem arányokról van szó. Az amerikai utazóknál a nehéz gazdasági helyzetben egyre fontosabb szerepet játszik az utazások ára. Erre reagálva a CEE (Central European Experience), a cseh—lengyel—magyar—német—osztrák—szlovák turisztikai hivatalok marketingcsoportosulása részletesen ismertette Közép-Európát, még felfedezetlen és egyúttal nagyon is megengedhető árú úti célként állította be a szakmai magazinok, a közönséglapok és internetes portálok utazási mellékleteinek szerkesztői számára. Az egyes országok képviselői bemutatták, hogy napi 100 dollárért milyen sok szolgáltatást tudnak igénybe venni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Először Háromszéken

Első alkalommal látogatta meg Háromszéket (és Romániát) tegnap Szatmári János, a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Közhasznú Társaság, az ITDH budapesti irodájának tőkekihelyezési vezető tanácsadója — tájékoztatott Deák Gyöngyvér, a sepsiszentgyörgyi ITDH-iroda vezetője.
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Lassan halad a lehívás

Magyarország élen jár a régióban az európai uniós források felhasználásában, a rendelkezésre álló forráskeretek több mint egynegyedét már lekötötte, szemben a régió tizenegy százalékos átlagával — derül ki a KPMG könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó cég tanulmányából. Románia az átlag alatt, kilenc százaléknál tart. Az elemzők megállapították, hogy a régióban az időarányosan várható ütemnél lassabban halad az uniós források 2007 és 2013 között rendelkezésre álló keretének lehívása.