Az átalányadó áldozatai

2009. május 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A gazdasági válság, valamint a kormány átalányadót bevezető intézkedése miatt áprilisban a megyében megkétszereződött a felbomló cégek száma: míg tavaly áprilisban 23 vállalkozást töröltettek a cégjegyzékből, addig idén számuk elérte a 48-at — adja hírül a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Ennél is nagyobb, hatszoros volt a növekedés a tevékenységüket felfüggesztő vállalkozásoknál, áprilisban 133 állt le, miközben tavaly a megfelelő hónapban alig húsznál több. (i.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Csökkenéssel számolnak

Kilencévi növekedés után idén akár négy százalékkal is csökkenhet a bruttó hazai termék (GDP) a bukaresti központi bank vezető közgazdásza szerint. Valentin Lazea arra számít, hogy az első negyedévi 6,4 százalékos GDP-csökkenés után a visszaesés mérséklődni fog.
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Corvinus-pályázatok

A magyarországi Corvinus Tá­mogatásközvetítő Zrt. több kategóriában hirdette meg idei pályázatait. Az Éven túli hitelekhez kamattámogatás (MKAT), a Határon túli egyetemek informatikai támogatá­sa (MEGYI) és a Vissza nem térí­tendő támogatások (MVNT), az Elektronikus kommunikációs, a Kommunikációs és információs portál (e-KIP) megvalósítása (MEKIP-2009) nevű kiírásokra június 8-ig lehet benyújtani a pályázatokat, az Asimcov vállalkozói szövetség pedig június 3-ig várja az iratcsomókat.