Corvinus-pályázatok

2009. május 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A magyarországi Corvinus Tá­mogatásközvetítő Zrt. több kategóriában hirdette meg idei pályázatait. Az Éven túli hitelekhez kamattámogatás (MKAT), a Határon túli egyetemek informatikai támogatá­sa (MEGYI) és a Vissza nem térí­tendő támogatások (MVNT), az Elektronikus kommunikációs, a Kommunikációs és információs portál (e-KIP) megvalósítása (MEKIP-2009) nevű kiírásokra június 8-ig lehet benyújtani a pályázatokat, az Asimcov vállalkozói szövetség pedig június 3-ig várja az iratcsomókat.

A kamattámogatás kizárólag egy éven túli, de öt évnél nem hosszabb futamidejű, forintban számítva maximum 100 millió forint nagyságú beruházási, fejlesztési hiteleknél, termelőeszközök pénzügyi lízingjénél igényelhető, függetlenül attól, hogy a hitelt milyen devizanemben folyósították/folyósítják. Pályázhatnak 249 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozások, önkormányzatok és azok társulásai.

A határon túli, magyar nyelvű felsőoktatási intézmények informatikai támogatásának célja, hogy az intézményekben a magyarországi felsőoktatási intézményekben már működő rendszerhez hasonló strukturált informatikai oktatásszervezési és oktatórendszert vezessenek be, amely alkalmas a hallgatói, tanulmányi és pénzügyi adatok kezelésére. Az informatikai támogatandó rendszer a hallgatók számára egy tetszőleges helyről elérhető internetes felületet biztosítana, amelyen a fizikai elhelyezkedésüktől, az ügyintézési időtől függetlenül napi 24 órában nyílna lehetőségük tanulmányi és egyéb ügyeiket intézni.

A vissza nem térítendő támogatások sorában két kategóriát hirdettek meg, az idei idegenforgalmi és turisztikai rendezvények, valamint azok kísérő programjai szervezésének támogatására és a határon túli magyar nyelvű sajtótermékek gazdasági rovattal való bővítésének, illetve már meglevő gazdasági rovatok fejlesztésének támogatására. Előbbi esetében a projekt legtöbb ötmillió forint értékű lehet, utóbbinál a terv összege hárommillió forint, az önrész ötvenszázalékos.

Bővebb információk és adatlapok a http://www.corvinus.hu/ honlapon, illetve az Asimcov vállalkozói szövetségnél.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-05-27: Pénz, piac, vállalkozás - x:

Az átalányadó áldozatai

A gazdasági válság, valamint a kormány átalányadót bevezető intézkedése miatt áprilisban a megyében megkétszereződött a felbomló cégek száma: míg tavaly áprilisban 23 vállalkozást töröltettek a cégjegyzékből, addig idén számuk elérte a 48-at — adja hírül a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2009-05-27: Riport - x:

Nemzetközi szélhámos banda garázdálkodik vidékünkön — B. Kovács András

Alighanem székelyföldi tagokkal is rendelkező nemzetközi szélhámos banda nyomaira bukkant az a négy háromszéki, aki a minap egy csehországi munkaalkalmat kínáló újsághirdetésre jelentkezve kiment Prágába, ahol aztán rútul becsapták őket. A nem mindennapi átverésről, a munkanélküliek kiszolgáltatottságát kihasználó becstelen emberek üzelmeiről egyikük élettársa számolt be nekünk. Ezúton mondunk köszönetet neki, amiért felkereste a szerkesztőséget, hogy a keserves tapasztalatot és tanulságait nyilvánosság elé tárva, figyelmeztesse a sorstársakat, nehogy ők is a banda hálójába kerüljenek.