Winkler Gyula Kovásznán — Bodor János

2009. május 27., szerda, Közélet

Kampányútja során Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje tegnap Kovásznára is ellátogatott. Kortesútjára elkísérte Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Bokor Tibor szenátor.

A városházán tartott rövid találkozón Winkler többek között kifejtette, hogy az RMDSZ-színekben megválasztott képviselők, szenátorok, megyeitanács-elnökök, polgármesterek és európai parlamenti képviselők különböző munkaköröket látnak el, de egy csapatként dolgoznak, mivel összetartoznak. Nagyon fontos, hogy minden szinten képviselni tudják választóikat — hangsúlyozta Winkler —, de a képviselet azon múlik, hogy települési szinten mennyire tudják mozgósítani a választókat. Lőrincz Zsigmond polgármester elmondta: az RMDSZ helyi szervezetének több stratégiája van arra, hogy miként győzzék meg az embereket, június 7-én minél nagyobb számban jelenjenek meg az urnáknál.

Az RMDSZ tisztségviselőivel és a környező települések polgármestereivel folytatott beszélgetés után Winkler rövid sétát tett Kovászna központjában, szóba állt az utcán járó-kelő emberekkel, meglátogatta a pokolsarat, majd ebéd után Felső-Háromszékre távozott.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1396
szavazógép
2009-05-27: Közélet - x:

Részt kell vennünk az EU megváltoztatásában (Háromszéken Winkler Gyula kampánykaravánja) — Farkas Réka

Winkler Gyula EP-képviselőjelölt hétfőn délelőtt Baróton, este Sepsiszentgyörgyön találkozott vállalkozókkal, önkormányzati képviselőkkel és fiatalokkal. A sepsiszentgyörgyi kampánynyitó óta 6521 kilométert tettek meg, és 70 településen jártak, több ezer emberrel sikerült találkozniuk — mondotta. Fontosnak tartja nem csak tervei, programja ismertetését, de úgy érzi, beszámolási kötelezettsége is van, számot kell adnia másfél éves brüsszeli munkája eredményeiről. Ez azért is fontos, mert az Európai Parlament az egyetlen uniós intézmény, amelyben nem az államot, a kormányt, hanem az őket megválasztókat képviselik a küldöttek — hangsúlyozta.
2009-05-27: Belföld - x:

Hírsaláta

NEMZETKÖZI FIGYELEM A FELSŐOKTATÁSRA. Hetven ország szakértői vizsgálják a román felsőoktatás minőségét. A bukaresti nemzetközi fórumon részt vesz Ecaterina Andronescu tanügyminiszter is. A minőség kritériuma többek között a hallgatói mobilitás és az egyetemek forrásszerző képessége is. A fórumra érkezik az egyetemek Sanghaji 500-as ranglistájának egyik összeállítója. (Realitatea.net)