Hírsaláta

2009. május 27., szerda, Belföld

NEMZETKÖZI FIGYELEM A FELSŐOKTATÁSRA. Hetven ország szakértői vizsgálják a román felsőoktatás minőségét. A bukaresti nemzetközi fórumon részt vesz Ecaterina Andronescu tanügyminiszter is. A minőség kritériuma többek között a hallgatói mobilitás és az egyetemek forrásszerző képessége is. A fórumra érkezik az egyetemek Sanghaji 500-as ranglistájának egyik összeállítója. (Realitatea.net)

INTERNETÁRAT CSÖKKENT A ROMTELECOM. Új, 12 Mbps sávszélességű internetelőfizetést dobott piacra a Romtelecom, egyes előfizetéseinek árát pedig 50 százalékkal csökkentette — jelentette be a telefontársaság. A Clicknet 3 Mbps internetelőfizetésnél a szolgáltató 2-ről 3 Mbps-ra növelte a sávszélességet, miközben az árát változatlanul hagyta. A legnagyobb árengedményt a legdrágább előfizetéseknél tette: húsz, illetve tizenkét euróval csökkentette a 20 és a 8 Mbps sávszélességet biztosító bérletek árát, amelyek így 19, illetve 12,5 euróba kerülnek. Attól függően, hogy ki hány hónapra köt szerződést a Romtelecommal, az első három, vagy akár hat hónapban is ingyen élvezheti az internetes szolgáltatást. A Romtelecom, bár rengeteg előfizetőt vesztett az utóbbi években, szinte hárommillió telefonvonallal még mindig az ország legnagyobb vezetékes telefonszolgáltatója. (Mediafax)

ELMENTEK, LEMONDTAK. Lemondott az Oktatási Felmérő Központ elnöke és a történelemért felelős felügyelő, mert a történelem tétel is hibás volt az egységes félévi dolgozatnál. A vezetőség leváltását a szülők is kérték, miután a második félévi dolgozatírásoknál két tételt fogalmaztak meg hibásan. (Erdély fm)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1395
szavazógép
2009-05-27: Közélet - x:

Winkler Gyula Kovásznán — Bodor János

Kampányútja során Winkler Gyula, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje tegnap Kovásznára is ellátogatott. Kortesútjára elkísérte Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke és Bokor Tibor szenátor.
2009-05-27: Közélet - x:

Kampánykolbász (Kármentő) — Mózes László

Ha már van kampánykaraván, kampánysátor, kampánystratégia, kampánypóló és kampánysörnyitó, miért ne lehetne kampánykolbász is? Persze különös, hogy egy hangulatos, lassacskán fűszeres folyamattá alakuló, más célt szolgáló parádén születik meg éppen itt, nálunk, Sepsiszentgyörgyön.