Az ember bolond természeteKárigény a szexsztrájkért

2009. május 28., csütörtök, Család

Kárigénnyel állt elő egy kenyai férfi, amiért hazájában a nők szexsztrájkoltak politikai indíttatásból. James Kimondo a G10-eket, a kenyai nőket képviselő csoportok koalícióját pereli, mely egyhetes szexelvonással próbált javítani a politikai helyzeten, elérni, hogy az ország vezetői tegyék félre viszályukat, mely a 2007-es választásokat követő véres káosz megismétlődéséhez vezethet.

A szexsztrájk április 29-én ért véget, szervezői szerint sikerrel: az ország két politikai főriválisa találkozott egymással, bár csak rövid időre, ám ez is valami. Kimondo Nairobiban adta be egy bírósághoz szexkárigényét. ,,Ahogy a G10 meghirdette a sztrájkot, a feleségem megtagadta tőlem férji jogaim gyakorlását. Ez idegessé és álmatlanná tett. Mentálisan szenvedtem, feszült lettem, hátfájást kaptam, és koncentrációs zavar gyötör" — mondta a sajtónak, miután kijött a bíróságról.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-28: Család - x:

Fenyőszirup és társai (Postaláda)

Nagyon régóta készültem írni önöknek, régi előfizetője vagyok — még a Tükör megjelenésétől — a lapnak. Sok érdekes dolgot tartalmaz a hírlap, nagyon jól elmagyaráznak egyet s mást. Ha lehetséges lenne, néha írni kellene a gyógyteákról, melyik növény milyen betegségre jó.
2009-05-28: Közélet - x:

Sepsiszentgyörgy — egyetemi város (2.) — Sylvester Lajos

Az épülő egyetemi központ
Kötődések a nagyvilághoz
Dr. Fazakas Józsefet, a Babeş—Bolyai Egyetem sepsiszentgyörgyi tagozatának vezetőjét kérdezem: milyen kapcsolataik vannak más egyetemekkel, ezek oktatóival?
— Kiváló kapcsolatokat ápolunk a veszprémi egyetemmel, továbbá a Corvinusszal, a gödöllői Szent István Egyetemmel, a debrecenivel, Péccsel, belföldön Kolozsvár irányt és mértéket szabó intézmény, kedvezőek a kapcsolatok a brassói Transilvaniával, a Bukaresti Egyetemmel, ha nincs is mindenikkel szerződésben rögzített viszony. Iaşi-t, Temesvárt se felejtsem ki a sorból.