Megbíznak a diákokban — Fekete Réka

2009. május 28., csütörtök, Közélet

Honnan származik az ötlet, hogy a százharmincöt évvel ezelőtti alapításra nem iskolatörténeti előadással, tudományos értekezlettel, híres vén diákok életét bemutató kiállítással emlékezik meg a Mikes Kelemen Főgimnázium, hanem elsősorban olyan programok által, amelyek a jelenlegi diákoknak és tanároknak szólnak, és honnan származik az a bizalom a diáktanács iránt, hogy a ma kezdődő jubileumi rendezvények szervezésének lehetőségét maguk a diákok kapták meg? — kérdezzük Szőcs Torma Katalin aligazgatótól, aki Kerekes Dóra igazgató és Kölcze Gáspár aligazgató támogatását élvezve a különböző iskolapályázatok, -programok fő kezdeményezője, a diáktanács munkájának követője és egyik elismerője.

Szőcs Torma Katalin: Egyrészt azért meri felvállalni az iskola vezetősége, hogy a diákokra bízza a szervezést, mert olyan a diáktanács és olyan a diákság az iskolában, hogy lehet számítani rájuk. A másik nagyon fontos szempont: azt szeretnénk, hogy ezt az évfordulós ünnepséget elsősorban a diákok és a jelenlegi tanárok élvezzék, tehát a máról és a mának szóljon, és ma mi ilyenek vagyunk. Ma azzal büszkélkedhetünk, hogy van egy ilyen kórusunk, van egy ilyen diákélet, hogy mi ezt a fajta diáktanácsot támogatjuk, mert amit elvállalnak, azt komolyan teszik, és ebből rengeteget tanulnak. Itt jön be a nevelés az oktatás mellé, aminek szintén nagy hasznát veszik az életben. Azt nemegyszer bebizonyították, hogy lehet bízni bennük, és mi ehhez tartjuk magunkat.

Virág Tímea Helga: Számunkra is pozitív visszajelzés, hogy amikor az iskolának szüksége van ránk, tehetünk érte, és szinte hálánkat fejezzük ki azáltal, hogy most helytállunk azért a bizalomért, amit egy éven keresztül élvezünk az iskola vezetőségétől.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-05-28: Közélet - x:

Ma már fogalom a Mikes-kórus — Fekete Réka

Helyi, térségi, országos és nemzetközi kórusversenyek rendszeres díjazottja legalább másfél évtizede a Mikes-kórus. Többen már ötödik osztályban beállnak Szőts Dániel énekkarába, négy évig a kicsi kórusban csiszolják hangjukat, kilencedikben már kiváltság bekerülni a nagyok közé, akik idén másodszor hozták el a második helyezést az országos kórusversenyről.
2009-05-28: Világfigyelő - x:

Észak-Korea hadiállapotot jelentett be

Az észak-koreai hadsereg bejelentette: hadüzenetnek tekinti Dél-Korea keddi csatlakozását a tömegpusztító fegyverek elleni nemzetközi kezdeményezéshez. Hétfőn három, kedden is három tengeri és légi célpont ellen bevethető rakétát tesztelt az észak-koreai hadsereg. Hétfőn föld alatti atomrobbantást hajtottak végre, időközben újraindították a korábban leállított jongbjoni atomlétesítményt is.