Kormánypárti arroganciaPárttagság igazgatói székért? — Farkas Réka

2009. május 28., csütörtök, Közélet

A helyükön hagyott magyar igazgatók közül ketten-hárman is jelezték, beiratkoznak a Demokrata-Liberális Pártba — jelentette be tegnap Dan Suciu, az ifjúsági szervezet elnöke. Senkit nem kényszerítettek erre, nem tették függővé funkcióban maradásukat, önszántukból választják a pártot — hangsúlyozta, de neveket egyelőre nem volt hajlandó mondani, hogy ne érezzék az érintettek, mintha nyomást gyakorolnának rájuk. Néhány nap múlva már a tagkönyveket is megmutatjuk — mondotta Suciu.

A demokrata-liberálisok egyébként rendkívül elégedettek az intézmények élén végrehajtott változásokkal, sorra hivatalosítják új igazgatóikat, Gheorghe Baciu megyei pártelnök éppen a munkaügy vezetőjének beiktatása miatt hiányzott a meghirdetett sajtótájékoztatóról. Jó reklámnak tekintik a frissen kinevezett ifjúsági igazgató körül kirobbant botrányt is, úgy vélik, nem rontanak a párt hitelén a sajtóban megjelent hírek, miszerint Ciprian Grosu sztriptíztáncosként szerepelt volna az elmúlt években.

Ciprian Grosu tagadta a vádakat, és hasonlóan jártak el pártja vezetői, akik igyekeztek képességeit méltatni, de csupán annyit sikerült megtudnunk, hogy uszodai edzőként megmentette egyikük életét: ,,amikor az erre képesített alkalmazottak csak toporogtak, ő tudta, mit kell tenni". Tischler Ferenc, az RMDSZ utasításait követte, csak magyar ifjúsági szervezeteket támogatott, az új igazgató feladata lesz megteremteni az egyensúlyt — hangsúlyozta Dan Suciu, akit sokáig esélyesként emlegettek az ifjúsági igazgatói tisztségre, de végül a környezetvédelmi főfelügyelőség irányítását nyerte el. Kérdésünkre, hogy Tischler utasított-e vissza román ifjúsági szervezeteket, csak annyit mondott, nem mindegy, mennyire bátorítanak valakit. ,,Szá­mí­tunk Tischlerre a következőkben is, bebizonyíthatja, hogy román és magyar fiatalokkal együtt is lehet jó dolgokat végezni" — fejtegette Suciu. A fiatal demokrata-liberális politikus nem feledkezett meg az RMDSZ bírálatáról sem, az EP-választásokon bíznak a magyarok szavazataiban, hisz az RMDSZ-nek nincs már ajánlani valója, ,,az elmúlt hetekben többet szerepeltem a magyar sajtóban, mint az RMDSZ jelöltjei" — mondotta nem kis önteltséggel. Külön üzenetet nem fogalmaznak meg, ,,mindenki, román és magyar egyaránt ismeri a párt jelét, tudják, kire kell szavazniuk, ki képviseli valós érdekeiket az EP-ben" — jelentette ki Dan Suciu.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-05-28: Világfigyelő - x:

Röviden — Simó Erzsébet

Vezet a Fidesz
A Fidesz és az MSZP között az idei legnagyobb különbséget mérte a Nézőpont Intézet. A politikai elemző műhely Heti Válasznak készített felmérése szerint jelen pillanatban a Jobbik és az MDF szerezhet mandátumot, de eredményük függ a részvételtől.
2009-05-28: Közélet - x:

A diákoké a főszerep a Mikes-napokon (Százharmincöt éves az egykori leányiskola) — Fekete Réka

Sepsiszentgyörgyön van egy iskola, amelyről sokan azt mondják, hogy a város legnyitottabb, leghangulatosabb, legbulisabb iskolája. Ugyanakkor azt is mondják, aki innen kikerül, életrevaló, jó eséllyel jut be egyetemre, sőt, több szakmában is képezi magát, és megtalálja helyét az életben.