Százharmincöt éves az egykori leányiskolaA diákoké a főszerep a Mikes-napokon — Fekete Réka

2009. május 28., csütörtök, Közélet

Sepsiszentgyörgyön van egy iskola, amelyről sokan azt mondják, hogy a város legnyitottabb, leghangulatosabb, legbulisabb iskolája. Ugyanakkor azt is mondják, aki innen kikerül, életrevaló, jó eséllyel jut be egyetemre, sőt, több szakmában is képezi magát, és megtalálja helyét az életben.

Minden bizonnyal vannak még Háromszéken ilyen iskolák, mégis elmondható, hogy a Mikes Kelemen Főgimná­ziumnak sajátos hangulata, csak rá jellemző levegője van. Az 1990-ben (újra) önállósodó magyar iskola korán visszatalált hagyományaihoz, folytatta az anyanyelvápolást, a kultúra minden szintű művelését, és vezetőtestülete felismerte, mindez akkor válik igazán értékessé és sikeressé, ha bízik diákjaiban, a megye legerősebb diáktanácsában, amelynek munkája révén ma a Mikes-iskola a szó legszorosabb értelmében második otthona több mint ezerkétszáz tanulónak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1370
szavazógép
2009-05-28: Közélet - x:

Párttagság igazgatói székért? (Kormánypárti arrogancia) — Farkas Réka

A helyükön hagyott magyar igazgatók közül ketten-hárman is jelezték, beiratkoznak a Demokrata-Liberális Pártba — jelentette be tegnap Dan Suciu, az ifjúsági szervezet elnöke. Senkit nem kényszerítettek erre, nem tették függővé funkcióban maradásukat, önszántukból választják a pártot — hangsúlyozta, de neveket egyelőre nem volt hajlandó mondani, hogy ne érezzék az érintettek, mintha nyomást gyakorolnának rájuk. Néhány nap múlva már a tagkönyveket is megmutatjuk — mondotta Suciu.
2009-05-28: Közélet - x:

Nem kell a fiataloknak a vetkőző igazgató — Farcádi Botond

Ciprian Grosu, aki a háromszéki ifjúság vezetőjévé riszálta magát
Tiltakoznak a háromszéki ifjúsági szervezetek az új ifjúsági igazgató, Ciprian Grosu kinevezése ellen, elhatárolódnak személyétől, és továbbra is Tischler Ferencet tartják a szakmailag jártas, kompetens vezetőnek.