Nem kell a fiataloknak a vetkőző igazgató — Farcádi Botond

2009. május 28., csütörtök, Közélet

Ciprian Grosu, aki a háromszéki ifjúság vezetőjévé riszálta magát

Tiltakoznak a háromszéki ifjúsági szervezetek az új ifjúsági igazgató, Ciprian Grosu kinevezése ellen, elhatárolódnak személyétől, és továbbra is Tischler Ferencet tartják a szakmailag jártas, kompetens vezetőnek.

Ezt közös nyilatkozatban nyilvánította ki huszonhárom háromszéki ifjúsági szervezet ― amelyek korábban kétezer támogató aláírást is összegyűjtöttek Tischler mellett ―, köztük az Erdélyi Magyar Ifjak, a Háromszéki Ifjúsági Tanács, az Ifjúsági Keresztyén Egyesület, a Sepsiszentgyörgyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, a Kovászna Megyei Középiskolások, a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesület, valamint számos vidéki szervezet. ,,Megdöbbenéssel értesültünk a sajtóból, hogy a Kovászna Megyei Ifjúsági Igazgatóság új vezetője megkérdőjelezhető erkölcsi múlttal rendelkezik, korábban chippendale-kedett, azaz férfivetkőzős műsorokban vett részt" ― áll a fiatalok által kiadott közleményben. Szerintük egy jól működő intézmény presztízsét rombolják a hasonló botrányok, és a kormányra is szégyent hoz egy hasonló igazgató. ,,Nem értjük, egy párt miért ragaszkodik vezetői tisztségekhez, ha nem tud szakmailag is kompetens vezetőket nevesíteni" ― írják.

Tiltakoznak ugyanakkor Dan Suciu azon kijelentése ellen is, miszerint a Tischler Ferencet támogató kétezer aláírás között nincsenek román nemzetiségű aláírók. ,,Ez nem felel meg a valóságnak, mert szép számmal találhatóak a listákon román nemzetiségűek kézjegyei, ami azt bizonyítja, mindenki fontosnak tartja a szakmai hozzáértést, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül" ― szögezik le az ifjúsági szervezetek vezetői.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1375
szavazógép
2009-05-28: Közélet - x:

A diákoké a főszerep a Mikes-napokon (Százharmincöt éves az egykori leányiskola) — Fekete Réka

Sepsiszentgyörgyön van egy iskola, amelyről sokan azt mondják, hogy a város legnyitottabb, leghangulatosabb, legbulisabb iskolája. Ugyanakkor azt is mondják, aki innen kikerül, életrevaló, jó eséllyel jut be egyetemre, sőt, több szakmában is képezi magát, és megtalálja helyét az életben.
2009-05-28: Közélet - x:

Áthághatók-e az akadályok? (Mikóújfalu) — Kisgyörgy Zoltán

Egyre több községközpontban oldják meg rövid idő alatt a közművesítést, így megszűnik egyik legnagyobb akadálya annak, hogy hazai avagy éppen külföldi vállalkozók valamelyes befektetést eszközöljenek. Van azonban e folyamatnak egy nehezen áthágható akadálya: mégpedig a nadrágszíj-parcellákra felaprózott, a település belterületéhez közel fekvő dűlők, mezőrészek.