Új buszmegállók, de milyen áron? — Farcádi Botond

2009. május 29., péntek, Közélet

Élénk vitát váltott ki a Kovászna Megyei Tanács legutóbbi ülésén a megyei és országutak mentén található lepusztult buszmegállók felújítására vonatkozó határozattervezet. A tizenkét új buszmegálló építéséhez szükséges megvalósíthatósági előtanulmányt kellett volna jóváhagyni.

Egységes modell alapján készült, korszerű, napelemes berendezéssel kivilágított építményeket szerettek volna, a képviselők közül azonban többen is — a román tanácstagok, valamint a Magyar Polgári Párt frakciója — a meglehetősen magas költségekre hívták fel a figyelmet. A tizenkét új buszmegálló ugyanis összesen közel 260 000 lejbe kerülne, ebből csak a különböző dokumentumokra, tervekre, engedélyekre fordított összeg eléri az 55 000 lejt. Aurel Bote tanácstag figyelmeztetett: a 10—15 négyzetméteres buszmegálló négyzetméterenkénti költsége meghaladja a lakások árát, az MPP- képviselők pedig úgy vélik, ekkora befektetés után valószínűleg őriztetni kell majd a megállókat, nehogy megrongálják. Hosszas tanácskozás után végül elhalasztották a tervezet elfogadását. Az elképzelés szerint az új buszmegállókat Bita, Dálnok, Albis, Málnásfürdő, a kiskászoni letérő, a Rétyi-tó, Sepsiszentkirály, a mikóújfalusi kőbánya, Uzonkafürdő, a dobollói, lisznyói, járási és feldobolyi letérők közelében hoznák létre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1365
szavazógép
2009-05-29: Közélet - x:

Szigorúan ellenőrzött taxisok — Váry O. Péter

A taxisok és a városháza között közel egy éve zajló vita végére tett pontot a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, tegnapi ülésén a testület olyképp módosította a személyszállításra szakosodott gépkocsivezetők működési szabályzatát, mely ugyan nem nyeri el a fuvarozók tetszését, de a városi képviselők szándéka szerint már rövid távon oda vezet, hogy rend lesz a taxisok háza táján.
2009-05-29: Közélet - x:

Elismerés Hlavathy Károly fotóművésznek

Omlás
Hlavathy Károly fotója
Különdíjat kapott a szentesi nemzetközi aktfotótárlatra küldött munkájáért Hlavathy Károly sepsiszentgyörgyi fotóművész, a kiállítást június 7-én nyitják meg.