Mikes-napokFordított nap, vetélkedők, utcabál

2009. május 30., szombat, Kovakő - diákmelléklet

1990. január 18-án Kelemen József történelem szakos tanár javaslatára az iskola felvette a Mikes Kelemen Elméleti Líceum nevet. Szőcs-Torma Katalin aligazgató arra a kérdésemre, hogy honnan a hagyomány, felidézte, hogy e névadó ünnepség alatt rendeztek fordított napokat, valamint vetélkedőket a tanároknak. Érdekességképpen elmondta, annak idején a fordított napokon ő maga volt az igazgatónő.

135 éves a Mikes, kérem szépen. Az aligazgatónő így nyilatkozott: ,,Idén a diákoknak szól." Megkérdezve diáktársaimat, a legnagyobb népszerűségnek a pénteki Tanítási-maraton örvend (örömükre ez — megsúgták — állandó lesz, ezentúl minden évben számíthatunk rá).

A csütörtöki uszodapartin részt vevő diákok a program szerint kettőig lubickolhattak volna. Kiderült odaérkezésünkkor, hogy az uszoda fél kettőkor már bezár (takarítás miatt), és időközben azt is tudatták velünk, hogy egy órára az iskolánál kell lennünk, hogy fogadjuk a vendégeinket, s részt vegyünk az ünnepélyes megnyitón és a koszorúzáson. A lerövidült idő ellenére a résztvevők nagyon élvezték a ,,versenyszámokat", és jól szórakoztak. Ami a koszorúzást és a megnyitót illeti: iskolánk kórusa énekelt (országos kórusolimpián második helyezést ért el).

Ezek után megnyitották a kiállításokat, nagyrészt diákmunkákat lehetett megtekinteni. Többek közt iskolánk egyik végzős diákjának fényképkiállítását a ,,tanári folyosón" (http://www.photorancz.tk/). Este utcabált rendeztek, amelyen diákok, tanárok és szülők is részt vehettek.

Győrfi Kata

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-05-30: Kovakő - diákmelléklet - x:

A klasszikus zene észrevétlenül terjed

Manapság az emberek azt állítják, hogy a társadalmat nem érdekli a komolyzenei műfaj. Pedig ez nem igaz. Az tény, hogy a rajongótábort tekintve a komolyzene háttérbe szorul a könnyűzenével szemben, de mégis elég sokan vannak azok, akik szeretik a klasszikus zenét.
2009-05-30: Kovakő - diákmelléklet - x:

Vallomás egy színészosztályról

A sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola színészosztályainak diákjai abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a Fazakas Misi és Molnár Gizella által irányított délutáni színházi képzésen szakmai tudásuk gyarapítása mellett személyiségük fejlesztésére, önismeretre, belső világaik feltérképezésére és személyiségbeli hiányosságaik pótlására is tudnak időt szánni.