Tőkés László Kovásznán

2009. június 3., szerda, Közélet

Ma 10 órától Tőkés László püspök, európai parlamenti képviselőjelölt a kovásznai központi református parókián a Kézdi-Orbai Református Egyházmegye lelkészeivel tanácskozik, majd 11 órától istentiszteletet tart a református nagytemplomban. (bodor)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1393
szavazógép
2009-06-03: Közélet - x:

A Tuzson-porta sziklaszirtjére szállt a turulmadár — Sylvester Lajos

Turulavatáson Tőkés László püspök
Kurtapatakon Tuzson Csaba és felesége, Póka Erzsébet romantikus épület- és kertépítészeti hétvégi portájának díszkertjében egy sziklaszirtre rászállt a páratlanul gazdag magyar mondavilág egyik turulmadara. Nem menekülve rebbent ide, pedig van, ahol üldözik, nem csak Kurtapatak ölelő erdőkaréjában megpihenni ereszkedett egy kőoromra, nem, Vetró András szobrászművész madara olyan biztonsággal áll a sziklaszirt vártán, mintha mondáinkat elevenítve, Attila király címermadaraként már másfél ezer, Árpád honfoglalóinak több mint ezer éve óta itt lelt volna otthonra. Szárnyállása sem utal arra, hogy innen elröppenni készülne. Nem az alkalmiságot, az ideiglenességet sugallja, hanem a biztonságos ittmaradást, a megmaradás bizonyosságát.
2009-06-03: Közélet - x:

Hősök Napján

Magyarországon a Hősök Napját május utolsó vasárnapján tartják. Eredete az 1917. évi VIII. törvényre vezethető vissza. Ebben mondták ki először, hogy „nemzetünk hősi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni".