A követelőző gyerekből könnyen válik eladósodott felnőtt

2009. június 4., csütörtök, Család
Eleinte csak egy kínos hisztivel kezdődik az üzletben egy apróságért, majd később követi a legújabb divathóbort-játék, majd a mobiltelefon, majd a helyzet rosszabb esetben komoly érzelmi zsarolássá fajulhat.

Ha a gyerek nem tud bánni a pénzzel, akkor nem csoda, ha felelőtlenül akar bánni a családéval. Ezek után könnyen érthető, hogy később a saját pénzével sem fog tudni bölcsen bánni, és könnyen eladósodik. Létezik ebből kiút?

Alkér Orsolya, az eletrevalogyerek.hu/blog szerzője, gyereknevelési tanácsadó szerint semmiképp ne torkoljuk le a követelőző gyereket, hanem beszélgessünk vele, és biztosítsuk őt arról, hogy értjük, mennyire fontos számára az, amit akar. Egészen kisiskolás korig kell várnunk arra, hogy megtaníthassuk gyermekünket, ne akarja ilyen könnyelműen elkölteni a család pénzét.

az eletrevalogyerek.hu/blog szerzője, gyereknevelési tanácsadó szerint semmiképp ne torkoljuk le a követelőző gyereket, hanem beszélgessünk vele, és biztosítsuk őt arról, hogy értjük, mennyire fontos számára az, amit akar. Egészen kisiskolás korig kell várnunk arra, hogy megtaníthassuk gyermekünket, ne akarja ilyen könnyelműen elkölteni a család pénzét.

Ehhez arra van szükség, hogy megtanítsuk bánni gyermekünket a pénzzel. Ennek első lépése a saját zsebpénz és megtakarítás, amely elköltéséről önállóan és szabadon dönthet. Aki saját, néha rossz döntésein keresztül tapasztalja meg a pénzzel való bánásmódot, nem lesz szüleivel követelőző. Ugyanakkor vigyázzunk, hogy ne érje kudarc a gyereket, és ne menjen el örökre a kedve a megtakarítástól. Biztosítsunk ezért sok sikerélményt, és a legfontosabb, hogy hagyjuk meg a szabad akaratát a saját pénze felett. (OTS)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-04: Család - x:

Nőegylet Kézdivásárhelyen - Iochom István

Május 28-án a kézdivásárhelyi bíróságon bejegyezték a Kézdivásárhelyi Nők Egyesületét. A Fülöp Magdolna által vezetett egyesület hat hónapja tevékenykedik.
2009-06-04: Család - x:

Barátaink, a baktériumok

Az egészséges emberi bőr sokkal változatosabb baktériumélet színtere, mint azt eddig gondolták — állapították meg amerikai kutatók a baktériumállomány eddigi legnagyobb számbavétele során. Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) a bőr baktériumaira vonatkozó eredményeit a Science tudományos magazinban tette közzé.