Veszélyes napozás

2009. június 4., csütörtök, Család

Veszélyes lehet a magzatokra, ha az anya túl sokáig napozik: nem elsősorban az UV-sugárzás, hanem a kismama testének túlzott felmelegedése okozhatja a problémát.

Klaus König, a németországi nőgyógyászok szervezetének alelnöke szerint a mértékletes napfürdőzés nem jelent gondot, de ha az anya testhőmérséklete 39 fok fölé emelkedik, az túlzottan megterhelheti a baba szervezetét.

Természetesen, a lehetséges bőrirritációk miatt is csak mértékkel szabad élvezni a terhesség idején a napozást. A nőgyógyász szerint ebben az időszakban a bőr érzékenyebben reagál a külső hatásokra, gyakran alakulhatnak ki pigmentfoltok.

A várandós nőknek általában kerülniük kell a szélsőséges hőmérsékletet, mivel hamar leeshet a vérnyomásuk. A tapasztalt szaunázók továbbra is élvezhetik a meleg levegő hatásait, de inkább rövidebb ideig és kevésbé magas hőmérsékleten.

(MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1336
szavazógép
2009-06-04: Család - x:

Barátaink, a baktériumok

Az egészséges emberi bőr sokkal változatosabb baktériumélet színtere, mint azt eddig gondolták — állapították meg amerikai kutatók a baktériumállomány eddigi legnagyobb számbavétele során. Az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete (NIH) a bőr baktériumaira vonatkozó eredményeit a Science tudományos magazinban tette közzé.
2009-06-04: Család - x:

Kék harangláb - Puskás Attila

Kedvelt kerti növényünk a kék harangláb (Aquilegia vulgaris) a bókoló virágaiból kinéző sárga porzóival.