Trianoni megemlékezésVármegyések Kézdiszentkereszten - Iochom István

2009. június 5., péntek, Közélet

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezete tegnap 18.32 órakor a kézdiszentkereszti Trianon-emlékműnél emlékezett meg a 89. évvel ezelőtti békediktátum aláírásáról.

Mintegy ötven, zömében Kézdivásárhelyről érkezett személy gyülekezett a világháborús emlékmű előtt, de a polyáni Magyar Polgári Párt tagjai is jelen voltak. A gyászos eseményt Rózsa Balázs elevenítette fel, aki nem csak Trianonról, hanem a második bécsi döntés emlékére állított zászlótartó helyreállításáról is szólt. Juhász Gyula Trianon című versét Deák Orsolya szavalta el, majd a HVIM, a Kézdivásárhelyi Székely Tanács és a Flagellum Dei (Isten Ostorai) Motorosklub képviselői koszorút helyeztek el az emlékmű talapzatán.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1351
szavazógép
2009-06-05: Közélet - x:

Lehetett volna másképp (Trianoni megemlékezés) - Hecser László

A trianoni békediktátum évfordulóján a baróti református templom tanácstermében tartott megemlékezésen id. Antal István református lelkész istentisztelet keretében úgy fogalmazott, hogy bár a történelem meggyötörte nemzetünket, de ha Istenben bízunk, még megváltozhat mostoha sorsunk.
2009-06-05: Közélet - x:

Etnikai tisztogatás az erdészetnél - Szekeres Attila

Ilyen aljas módon nem jártak el senkivel — fogalmazott Kiss Attila, a megyei erdészeti hivatal kirúgott műszaki igazgatója, aki munkajogi pert indított a sepsiszentgyörgyi bíróságon.